Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Θεοδοσιάδης

Loading...


Σε ηλικία 78 ετών έφυγε χθες το μεσημέρι από την ζωή ο Αρχιμανδρίτης της Ιερας Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων Ευγένιος.

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr ο εκλιπών κατά κόσμον Ευγένιος Θεοδωσιάδης, αντιμετώπιζε τα τελευταία 2 χρόνια προβλήματα υγείας και σήμερα το μεσημέρι, άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Στο άγγελμα του θανάτου, έσπευσε στο Νοσοκομείο Τρικάλων και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Η κηδεία θα τελεστεί, την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 11.30 το πρωί, από τον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων, και η σορός θα εκτεθεί από τις 7 το πρωί σε προσκύνημα των πιστών.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω, τις αδερφές του Μάρία και Παναγιώτα και ζητείται από τους οικείους του, αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν σε Φιλόπττωχα Ταμεία των Μητροπόλεων Σταγών και Μετεώρων και Τρίκκης και Σταγών.

Την τελετή επιμελείται το γραφείο κηδειών «Μιχαήλ Παναγιώτου»

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων για την εκδημία του Αρχιμ. Ευγένιου Θεοδοσιάδη

Μετά λύπης επληροφορήθημεν την εις Κύριον εκδημίαν σε ηλικία 78 ετών σήμερον 28 Ιουνίου 2016 και ώραν 17:15 μ.μ. του αγαπητού και εξαίρετου Κληρικού Αρχιμ. Ευγενίου Θεοδοσιάδη, Ιεροκήρυκος επί πολλά έτη εις την καθ΄ ημάς Ιεράν Μητρόπολιν.

Ο μεταστάς εχειροτονήθη υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κυρού Διονυσίου Διάκονος το 1962 καί Πρεσβύτερος από τον τότε Τρίκκης & Σταγών καί σήμερα Σταγών & Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ στις 18 Ιουνίου 1972. Ηργάσθη μετά ενθέρμου ζήλου ως Ιεροκήρυξ και Λειτουργός εις την Ιεράν Μητρόπολίν μας και επιτελούσε το έργον του ως κατ΄ ενώπιον Θεού.

Η Εξόδιος Ακολουθία κατά την επιθυμίαν του μεταστάντος θα τελεσθεί εις τον Ι. Ναόν Αγίας Επισκέψεως Τρικάλων την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 και ώραν 11:30 π.μ.

Η Ιερά Μητρόπολίς μας συμμετέχει εις το πένθος και εύχεται εις τους συγγενείς την εξ ύψους παρηγορίαν από τον Κύριον.