1

Εκλογές 2023: Κινήσεις ενότητας για αυτοδυναμία από Μητσοτάκη με Καραμανλή και Σαμαρά- Σε εξέλιξη οι ενέργειες …!

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – Όλες τις γαλάζιες δυνάμεις στην προσπάθεια για την αυτοδυναμία επιστρατεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα το απόγευμα θα προεδρεύσει της πανηγυρικής συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ με τη συμμετοχή των αιρετών και των ex officio μελών της, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα του προεκλογικού αγώνα που θα ξεκινήσει και επισήμως το Σάββατο με την προκήρυξη των εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης προγραμμάτιζε, ούτως ή άλλως, να συνδυάσει την προκήρυξη των εκλογών με τη συνεδρίαση του ανώτερου κομματικού οργάνου, όπου θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος και θα ζητήσει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των στελεχών. Τα περιθώρια, άλλωστε, δεν είναι ανεξάντλητα, συνεπώς στη ΝΔ έχουν καταστρώσει ειδικό σχέδιο για την επανασυσπείρωση κοινών, ενώ έχουν εντοπίσει περιφέρειες που υπάρχει διαρροή ψηφοφόρων προς τα δεξιά και άλλες, όπου η επιστράτευση υποψηφίων από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ προκαλεί μικρά ρήγματα σε κεντρογενείς οικογένειες.

Με δεδομένο, όμως, ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δώσει τη μάχη για την αυτοδυναμία όσο πιο ενωμένη γίνεται, δεν πρόκειται να αφήσει τίποτε στην τύχη του. Την Παρασκευή, εκτός της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής σήμερα, θα βρεθεί στο Ναύπλιο και την Καλαμάτα, την έδρα του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός θα τον υποδεχθεί στην εκλογική του περιφέρεια και θα βρίσκεται στο πλευρό του στην περιοδεία του. `Το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση στην Καλαμάτα, ενώ μένει να φανεί, αν εκεί θα επιλέξει να κάνει την πρώτη του παρέμβαση μετά τα εγκαίνια του ιδρύματος που φέρει το όνομα του ο κ. Σαμαράς.

Στη μάχη προοδευτικά θα μπει, όμως, και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, για τις 9 Μαϊου, την επέτειο της υπογραφής της ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ, προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση της ΝΔ στο Ζάππειο Μέγαρο με τη συμμετοχή και την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κώστα Καραμανλή, αλλά και του Αντώνη Σαμαρά, σε μια σπάνια στιγμή σύμπτωσης και των τριών πρόσφατων προέδρων της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής, πάντως, δεν θα εξαντλήσει εκεί την παρουσία του, καθώς είναι ανοιχτή η συμμετοχή του και σε εκδήλωση που θα κάνει η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν βουλευτής από το 1989.

Παράλληλα, αυτές τις μέρες στην Αθήνα βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος χθες τα είπε με τον υφυπουργό Άμυνας και κεντρικό στέλεχος στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ Νίκο Χαρδαλιά σε εστιατόριο του Ψυχικού, συζητώντας και τις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα. Ο κ. Μεϊμαράκης, άλλωστε, έχει επιφορτιστεί με την κινητοποίηση των αποδήμων Ελλήνων, ενώ ο ίδιος θα συμμετάσχει και στην εσωτερική μάχη.