Έκκληση της Ελληνικής Νεολαίας Ρωσίας να μη γίνουν οι χριστιανικοί ναοί της Τουρκίας τζαμιά

Loading...


ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΤΗΣ

Η συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη στην Αγία Πετρούπολη ήταν η αφορμή. 

Ολοκληρώθηκε και δεν γνωρίζουμε αν ατύπως ή μακριά από τη δημοσιότητα οι δύο πολιτικοί άνδρες συζήτησαν για την τύχη των ορθόδοξων ναών στη σημερινή -για την ακρίβεια αν ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε στον Τούρκο ομόλογό του το θέμα. Οι Έλληνες νεολαίοι της Ρωσίας όμως, όχι μόνον έκαναν την προσπάθειά τους επιχειρώντας να ασκήσουν πίεση αλλά διατηρούν το δυναμισμό του και συνεχίζουν.

Ώρες πριν από τη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν, η Ελληνική Νεολαία της Ρωσίας ξεκίνησε στο διαδίκτυο καμπάνια με τίτλο «Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή των Ορθόδοξων Ναών της Τουρκίας σε τζαμιά».

Πρόκειται για ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας που περιλαμβάνει έκκληση προς όλους όσοι ενδιαφέρονται για την τύχη της χριστιανικής κληρονομιάς στην Τουρκία αλλά και εκείνους που δεν επιθυμούν να δουν την εκδήλωση διαθρησκευτικής έντασης, να το υπογράψουν.

Η Ελληνική Νεολαία της Ρωσίας στο ψήφισμά της από το Ροστόφ επί του Ντον, θυμίζει το πρόσφατο παράδειγμα ανάγνωσης του Κορανίου μέσα στην Αγια-Σοφιά της Κωνσταντινούπολης, την μετατροπή μέρους της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας σε τζαμί και προειδοποιεί για περαιτέρω τέτοιες κινήσεις εκ μέρους των τουρκικών Αρχών.

Το ψήφισμα όπου μπορεί να μπει ηλεκτρονική υπογραφή βρίσκεται εδώ.