Εικόνες που συγκλονίζουν: Πλήθη λαού στον Λυκαβηττό για τον θαυματουργό Σταύρο

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη
Η ουρά που σχημάτιζαν εκατοντάδες πιστοί άγγιζε τα 200 μέτρα . Περίμεναν για να σταυρωθούν με τον θαυματουργό Σταυρό που κρατά στα ευλογημένα χέρια του ο Παπα-Δημήτρης. Ένας ταπεινός Ιερέας με χαμόγελο, αγάπη και μία μεγάλη αγκαλιά για όλο τον κόσμο.

Σήμερα ήταν η γιορτή του Τιμίου Σταύρου και πολύς κόσμος ήρθε από νωρίς το πρωί να τον ευχαριστήσει για την θεραπεία του, όπως είπαν οι πατέρες στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Νέοι με κινητικά προβλήματα, τυφλοί, παιδάκια στα καροτσάκια, περίμεναν σταυρωθούν και να βρουν τη γιατρειά τους. Εικόνες που συγκλονίζουν την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ του 2018.

Η ευρύτερη περιοχή κατακλύστηκε από αυτοκίνητα, ο περιφερειακός δρόμος του Λυκαβηττού είχε γεμίσει ΙΧ και ταξί με κόσμο που είχε προορισμό το γραφικό εκκλησάκι.

Άνθρωποι από κάθε κοινωνική τάξη και από κάθε γωνία της Ελλάδας ήρθαν εδώ, στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στο Λόφο του Λυκαβηττού για να πάρουν Χάρη από τον Σταύρο, να ζητήσουν βοήθεια για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίσουν και λάβουν φως ουρανού στη ζωή τους.

Ο Πατέρας Δημήτριος με τους δέκα μοναχούς του, είχαν ετοιμάσει τα πάντα ώστε όλος ο κόσμος να βιώσει αυτή την Δεσποτική εορτή ως ημέρα χαράς και λαμπρής πανηγύρεως.

Μοιράστηκε αλάδωτη φακή με συνοδευτικό ελιές και ψωμάκι. Προηγήθηκε ο άρτος κι ένα σταυρουδάκι ευλογημένο στον Τίμιο Σταυρό.

Η εταιρεία ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ βασικός χορηγός του σπουδαίου φιλανθρωπικού έργου που επιτελείται στο φτωχό αυτό εκκλησάκι που είναι χτισμένο μέσα σε σπήλαιο που λειτούργησαν από τον Αγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο έως τον Αγιο Νεκτάριο και τον Αγιο Πορφύριο.tilegrafima.gr