Ειδήσεις τώρα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 6/8

Loading...


: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου 2019.

– Πώς και πότε θα ισχύσουν οι μειώσεις στον

Το αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχουν εκδοθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (AAΔΕ) και θα έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς που έχουν στο σύστημα ΤΑΧΙSnet περισσότερα από 6,3 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα τα εκκαθαριστικά σημειώματα του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για το τρέχον έτος. Τα ποσά του ΕΝΦΙΑ που θα αναγράφουν τα εκκαθαριστικά θα είναι μειωμένα κατά 10%-30% σε σύγκριση με τα ποσά του έτους 2018. Οι μειώσεις θα υπολογίζονται ανάλογα με τη συνολική αντικειμενική αξία των ακινήτων κάθε φορολογούμενου. Η πρώτη μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ του τρέχοντος έτους θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής κοινοποίησε ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες (με την υπ’ αριθμόν Ε2150/2-8-2019 εγκύκλιο) τις πρόσφατα ψηφισθείσες από τη Βουλή διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 4621/2019, από τις οποίες προκύπτει ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2019 θα έχουν εκδοθεί το αργότερο έως τις 16 Σεπτεμβρίου και ο ΕΝΦΙΑ που θα αναγράφουν θα είναι μειωμένος, σε σύγκριση με τον ΕΝΦΙΑ του έτους 2018.

– Οφειλές στα ταμεία: Από σήμερα , επιτόκιο 3%

Από το μεσημέρι όσοι έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία για το 2017 και το 2018 θα μπορούν να τις ρυθμίζουν με τις 120 δόσεις. Μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (Πέμπτη) όσες ρυθμίσεις γίνουν ή έχουν ήδη γίνει αυτές τις ημέρες θα έχουν το νέο μειωμένο επιτόκιο.

Σύμφωνα με τη διάταξη, μειώνεται το επιτόκιο των δόσεων της ρύθμισης κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, από 5% σε 3%, με στόχο τη βελτίωση της ρευστότητας των οφειλετών (επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων) που έχουν οφειλές προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η μείωση του εν λόγω επιτοκίου θα οδηγήσει, σύμφωνα με τους ειδικούς της κοινωνικής ασφάλισης, σε ελάφρυνση της τάξης των 8 ποσοστιαίων μονάδων για όσους πάρουν το πλήρες πακέτο της ρύθμισης για 10 χρόνια, δηλαδή τις 120 δόσεις.

: Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος

Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, στις επτά το απόγευμα και αναμένεται να απαντήσει στην κριτική που άσκησε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανακοινώσει ότι καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για σειρά διατάξεων του σχεδίου νόμου. Το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας υποβάλλεται στα άρθρα για τον υπηρεσιακό Γραμματέα, τα άρθρα για τους Γενικούς και τους Ειδικούς Γραμματείς, για τη μεταβατική διάταξη που καταργεί το μητρώο για τα επιτελικά στελέχη και τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στο ΑΣΕΠ. Ονομαστική ψηφοφορία καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και για το σύνολο του κεφαλαίου του νομοσχεδίου για τη νέα Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

3,8 Ρίχτερ στην Καλαμάτα

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:46 τα ξημερώματα κοντά στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 9 χλμ., και το επίκεντρο 21 χλμ. δυτικά – νοτιοδυτικά της Καλαμάτας.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

: Θύματα ληστείας έπεσαν οπαδοί του Άγιαξ

Θύματα ληστείας έπεσαν δύο νεαροί φίλαθλοι του Άγιαξ, οι οποίοι βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν τον αυριανό ποδοσφαιρικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι δύο νεαροί κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επίθεση από άγνωστα άτομα στην οδό Γ. Λαμπράκη, λίγο μετά την προπόνηση της ομάδας τους.

Στη συνέχεια, οι δράστες τους αφαίρεσαν δια της βίας δύο σακ βουαγιάζ με προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα και διέφυγαν με δύο μοτοσυκλέτες.tilegrafima.gr