Ειδήσεις τώρα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 6/6

Loading...


: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018.

– Συλλαλητήρια για τη σε πολλές πόλεις

Συλλαλητήρια υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, διοργανώνονται σήμερα σε πάνω από 20 πόλεις της Ελλάδας.

«Ξημερώνει μέρα μεγάλη. Οι πλατείες της Μακεδονίας θα πλημμυρίσουν από την ελληνική ψυχή. Οι Έλληνες θα δώσουν ακόμη μία μάχη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας σε ανάρτησή – κάλεσμα στα συλλαλητήια.

Τα συλλαλητήρια, υπό τη διοργάνωση της Επιτροπής Αγώνα, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7.30 το απόγευμα και οι πόλεις που θα διεξαχθούν είναι οι: Καβάλα, Σέρρες, Δράμα, Κιλκίς, Κατερίνη, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Πέλλα.

Σύμφωνα με το voria.gr παράλληλες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε Βόλο, Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη.

: Κανονικά πραγματοποιούνται όλα τα δρομολόγια

Κανονικά πραγματοποιούνται τα πρωινά, αλλά και τα απογευματινά δρομολόγια μεταξύ Ανω Λιοσίων-Κορωπίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως αναφέρεται, μετά από ενημέρωση από την Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), θα πραγματοποιηθούν κανονικά όλα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

– Παρέμβαση των υπέρ της Ελλάδας με φόντο την Τουρκία

Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα έστειλε η Ουάσιγκτον, η οποία παράλληλα κατήγγειλε την επεκτατική ρητορική της Τουρκίας και «τις πολιτικές που προκαλούν αναστάτωση στις γειτονικές της χώρες».

Ο Γουέρ Μίτσελ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, κατά τη διάρκεια σημερινής του παρέμβασης, διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα ως «άγκυρα σταθερότητας» στην ευρύτερη περιοχή τόσο της ανατολικής Μεσογείου όσο και των δυτικών Βαλκανίων.

Όσον αφορά την Τουρκία, ο Αμερικανός αξιωματούχος έστειλε αυστηρό μήνυμα, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να είμαστε σιωπηλοί», την ώρα που περιορίζονται οι δημοκρατικές ελευθερίες και το κράτος δικαίου.

Μάλιστα, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Άγκυρας απέναντι στα ελληνοτουρκικά και τις κυπριακές γεωτρήσεις, κατήγγειλε την επεκτατική ρητορική και τις πολιτικές που προκαλούν αναστάτωση στις γειτονικές χώρες και στους συμμάχους των ΗΠΑ.

– Tροποποιητικές για του Δημοσίου

Τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος καλούνται να υποβάλουν στο σύστημα TAXISnet περίπου 80.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου, προκειμένου να «περαστούν» στα εκκαθαριστικά τους τα σωστά ποσά φορολογητέων εισοδημάτων για το έτος 2017 και να βεβαιωθούν νέα ποσά φόρων στα ονόματά τους. Ο λόγος είναι ότι τα ποσά φορολογητέων εισοδημάτων τα οποία περιλαμβάνονταν στις βεβαιώσεις συντάξεων που εξέδωσε και υπέβαλε για αυτούς τον περασμένο μήνα ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ήταν λανθασμένα. Πρόκειται για συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι υπέβαλαν ήδη τις φορολογικές δηλώσεις τους λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις λανθασμένες βεβαιώσεις συντάξεων του ΕΦΚΑ.

Ήδη οι νέες διορθωμένες βεβαιώσεις έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς που τηρούν στο σύστημα TAXISnet όλοι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου. Αυτοί που ήδη έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους με βάση τις προηγούμενες λανθασμένες βεβαιώσεις (υπολογίζονται σε 80.000 περίπου) θα χρειαστεί να καταθέσουν εκ νέου, τροποποιημένες, φορολογικές δηλώσεις στις οποίες θα είναι, πάντως, προσυμπληρωμένα τα διορθωμένα ποσά των φορολογητέων συντάξεών τους, βάσει των νέων βεβαιώσεων που εκδόθηκαν. Για τον σκοπό αυτό, εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα σταλούν στους συγκεκριμένους φορολογούμενους σχετικές ειδοποιήσεις με ηλεκτρονικά μηνύματα στους λογαριασμούς που τηρούν στο σύστημα TAXISnet.

όξυνση με αφορμή τους «8»

«Η Άγκυρα απειλεί με απαγωγή των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2016. Η Αθήνα λαμβάνει σοβαρά υπόψη την απειλή. Σπάνια η κατάσταση ήταν τόσο τεταμένη» σημειώνει η Neue Zürcher Zeitung.

H ελβετική εφημερίδα προσθέτει ότι «οι τελευταίοι τέσσερεις από τους συνολικά οκτώ αξιωματικούς εγκατέλειψαν το Ολυμπιακό Χωριό όπου κρατούνταν εδώ και ενάμιση χρόνο. Μαζί με τους υπόλοιπους αξιωματικούς εγκαταστάθηκαν τώρα σε άγνωστη τοποθεσία».

Και συνεχίζει: «Πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν την αποστολή τουρκικών ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα, με σκοπό των απαγωγή των οκτώ τούρκων αξιωματικών. Η υπόθεση και η ρητορική της Άγκυρας θυμίζει τη σύλληψη του ηγέτη του κουρδικού εργατικού κόμματος PKK Αμπντουλά Οτσαλάν τη στιγμή που εξέρχονταν από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα και τη μεταφορά του στην Τουρκία.

: 104.040 υποψήφιοι διεκδικούν 74.692 θέσεις

Συνολικά 104.040 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα Ανώτατα και Τεχνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) όλης της χώρας, κατά τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις – αιτήσεις των υποψηφίων για τις φετινές εξετάσεις ανέρχονται σε 104.040, με τις 86.301 να προέρχονται από μαθητές των ημερήσιων ΓΕΛ, τις 914 από εσπερινά ΓΕΛ, τις 15.742 από ημερήσια ΕΠΑΛ, τις 405 από εσπερινά ΕΠΑΛ, καθώς επίσης και 678 από εσπερινά ΕΠΑΛ που εξετάζονται μαζί με τα ημερήσια.tilegrafima.gr