Ειδήσεις τώρα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 30/8

Loading...


: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018.

– Στους 98 οι νεκροί από την στο Μάτι

Στους 98 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, καθώς σήμερα κατέληξε στο ΚΑΤ μία 83χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν με πολύ σοβαρά εγκαύματα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή είχε υποκύψει στα τραύματά του ένας ακόμη εγκαυματίας, ηλικίας 76 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Θριάσιου Νοσοκομείου.

Την Τρίτη είχε πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ένα το αγόρι που νοσηλευόταν με εγκαύματα, μετά τη φωτιά της 23ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 83 ενώ από τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 15 άτομα.

– Επιστροφή των με διαχείριση συμβόλων

Με μια αλλαγή με έντονο συμβολικό χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα.

Ως τόπος συνάντησης -εκτός συνταρακτικού απροόπτου- θα οριστεί το υπουργείο Οικονομικών και όχι το κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου πραγματοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις τόσο για τη σύνταξη του 3ου μνημονίου όσο και για τις τέσσερις αξιολογήσεις που έφεραν την ολοκλήρωσή του.

Οι λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων που θα γίνουν μετά τις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συζητηθούν και στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του Euro Working Group, ενώ το θέμα αναμένεται να τεθεί και στη συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στη Βιέννη. Για τον προγραμματισμό της πρώτης μεταμνημονιακής συνάντησης ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα την Παρασκευή στο πλαίσιο της ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί από τον επικεφαλής του EWG Χανς Φάιλμπριφ.

– Τριπλό δίχτυ ελέγχου για τις τύπου Airbnb

Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν πλέον οι ιδιοκτήτες ακινήτων που προχωρούν σε βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, τύπου Airbnb, με τους παραβάτες μάλιστα να βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα τα οποία ανέρχονται μέχρι και σε 5.000 ευρώ, ποσό που διπλασιάζεται σε κάθε περίπτωση εντοπισμού επανάληψης της ίδιας παραβατικής συμπεριφοράς, ενώ είναι αντιμέτωποι και με τη λήψη αναγκαστικών μέτρων.

Η πλατφόρμα «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» για την υποβολή των στοιχείων που αφορούν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού, όπως είχε ήδη επισημάνει η «Ν», άνοιξε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, γεγονός που σημαίνει ότι οι υπόχρεοι καλούνται να βάλουν με μια συγκεντρωτική δήλωση όλες τις εισπράξεις από τα μισθωτήρια που έχουν κάνει μέχρι σήμερα, ενώ στη συνέχεια ακολουθείται η προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία διαδικασία.

Ουσιαστικά η ΑΑΔΕ απλώνει και στην πράξη τα «δίχτυα» της στη συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών ακινήτων, με στόχο να εντοπίσει πρωτίστως την απόκρυψη εισοδημάτων και τη διακίνηση «μαύρου» χρήματος που δεν δηλώνεται, ζημιώνοντας έτσι τις εισπράξεις του κρατικού προϋπολογισμού.

– Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης στο γκαράζ του «Ελ. Βενιζέλος»

Σε μία εστία, στην αριστερή πλευρά στην πλώρη του πλοίου, έχει περιοριστεί η φωτιά που εκδηλώθηκε στο ισόγειο γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη διάρκεια της νύχτας απαντλήθηκαν αρκετές ποσότητες νερού από το εσωτερικό του πλοίου που είχε πάρει μερική κλίση, ενώ σήμερα οι πυροσβέστες επιχειρούν να προσεγγίσουν και σε άλλα σημεία του γκαράζ που δεν ήταν μέχρι τώρα προσβάσιμα.

Ο καπνός στο μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει περιοριστεί και χθες άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου προκειμένου να γίνει μερική απομάκρυνση 19 φορτηγών και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών. Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του πλοίου παραμένουν υψηλές και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του πλοίου προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

– Κύπρος: Nέα Navtex εξέδωσε η

Στην αιφνίδια έκδοση Navtex προχώρησε χθες η Τουρκία, δεσμεύοντας μεγάλη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου στον άξονα Ακάμα – Πέγειας – Πάφου – Πισσουρίου, με το νότιο όριο της περιοχής να φτάνει σε λιγότερο από επτά ναυτικά μίλια από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», η Navtex εκδόθηκε χθες στις 15.39 το απόγευμα και αφορούσε ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα.

Κατά την ίδια πηγή, η περιοχή της αιφνίδιας άσκησης δυτικά της Κύπρου έχει συνολική έκταση 850 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αντίδραση σε θαλάσσιες ασκήσεις που ανακοίνωσε η Λευκωσία.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr