Ειδήσεις τώρα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 28/2

Loading...


: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018.

 – Έρχεται νέα ελάφρυνση των

Περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών, προκειμένου αυτή να ισχύσει από αύριο 1η Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα σύμφωνα με τραπεζικές πηγές.

Η απόφαση θα προβλέπει την αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεως μετρητών στα 2.300 ευρώ, από τα 1.800 ευρώ που ισχύει σήμερα, το άνοιγμα κάθε είδους λογαριασμού στις τράπεζες, αλλά και νέα αυξημένα όρια στις συναλλαγές του trade finance (εισαγωγές/εξαγωγές).

Η προηγούμενη ελάφρυνση των κεφαλαιακών περιορισμών είχε γίνει την 1η Δεκεμβρίου 2017 και με αυτήν είχε επιτραπεί το άνοιγμα νέου λογαριασμού, όψεως ή καταθετικού, από φυσικό πρόσωπο μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίστατο λογαριασμός σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα με τον ίδιο δικαιούχο.

– «Άκυρο» από την κυβέρνηση των – Διαψεύδει τις 4 «προτάσεις» Ζάεφ για την ονομασία

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει «κατηγορηματικά» ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, στη συνέντευξή του στο Reuters, ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του Συντάγματός της. Ο πρωθυπουργός, όπως διευκρινίζεται, έκανε λόγο για κάποια αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων και όχι του Συντάγματος.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σημειώνει συγκεκριμένα ότι ο Ζόραν Ζάεφ σε ερώτηση του Reuters απάντησε πως η χώρα «είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του ονόματός της, όμως δεν μπορεί να πάει περαιτέρω, διότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ζήτημα».

Ακόμη, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει πως ο Ζόραν Ζάεφ, στην ίδια συνέντευξή του, ανέφερε πως η χώρα του έχει προτείνει τέσσερις επιλογές για τη διευθέτηση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της.

Στην ανακοίνωσή σημειώνεται πως η κοινή γνώμη στη χώρα και διεθνώς γνωρίζει ότι πρόκειται για προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

«Αυτό σημαίνει πως οι προτάσεις αυτές υφίστανται, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όμως δεν πρόκειται για προτάσεις της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»» αναφέρεται στη σχετική διάψευση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

– Το νεκρό βρέφος της Πετρούπολης είχε στραγγαλιστεί με τον ομφάλιο λώρο και σκοινί

Δεν πρόλαβε να ακουστεί το κλάμα του μωρού που βρέθηκε νεκρό σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη. Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος από την τραγωδία με πρωταγωνιστή το αγγελούδι που η διαδρομή του στη ζωή ήταν…σαν μια ανάσα.

Ανατριχιαστικά τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Τα συμπεράσματα που έβγαλε η ιατροδικαστής, η οποία πραγματοποίησε την νεκροτομή στη σορό του βρέφους, λυγίζουν και τους πιο σκληρούς.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το μωρό στραγγαλίστηκε με τον ομφάλιο λώρο αλλά και με σκοινί. Πρόκειται λοιπόν για ένα στοιχείο που αλλάζει τα δεδομένα καθώς πια δεν μιλάμε μόνο για εγκατάλειψη που οδήγησε στον θάνατο το βρέφος αλλά για εγκληματική ενέργεια.

Αυτό που επίσης προκαλεί ανατριχίλα είναι ότι ο δράστης ή οι δράστες φίμωσαν με χαρτοπετσέτες το στόμα του βρέφους για να μην ακούγεται το κλάμα του.

Η γέννηση του μωρού αλλά και ο θάνατός του εκτιμούνται, λίγες ώρες πριν τον εντοπισμό του, μεταξύ 12 και 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι Αρχές θεωρούν πως το βρέφος γεννήθηκε σε σπίτι το οποίο εικάζουν πως βρίσκεται στην ίδια περιοχή που εγκαταλείφθηκε το μωρό. Γι’ αυτό και στηρίζονται στις πληροφορίες των κατοίκων. Έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα πόρτα – πόρτα καθώς κάθε μαρτυρία, κάθε λεπτομέρεια μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη.

– Πόσα νοικοκυριά επιδοτούνται για ρεύμα στην

Περισσότερα από 3.551 είναι τα νοικοκυριά στη βόρεια Αθήνα που ενισχύονται από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ρεύμα για όλους».

H επιδότηση των 150 ή 100 ευρώ, για το έτος 2017 καταβλήθηκε ήδη στους δικαιούχους και αποτυπώνεται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Ωφελούμενοι είναι χαμηλόμισθοι, άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Οι δικαιούχοι ανά δήμο της βόρειας Αθήνας είναι: Νέα Ιωνία 605, Μαρούσι 430, Χαλάνδρι 412, Ηράκλειο 370, Κηφισιά 340, Αγία Παρασκευή 305 Μεταμόρφωση 282, Παπάγος – Χολαργός 223, Λυκόβρυση – Πεύκη 191, Πεντέλη 182, Βριλήσσια 119, Φιλοθέη – Ψυχικό 92.

«Τα πλεονάσματα δίκαια πίσω στους πολίτες και όχι προθεσμιακές στις τράπεζες» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος και πρόσθεσε: «Με συναίσθηση της κοινωνικής μας ευθύνης διασφαλίσαμε για δεύτερη χρονιά την πρόσβαση χιλιάδων νοικοκυριών στο βασικό κοινωνικό αγαθό που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Πέντε εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται σε ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μέσω της προγράμματος «ρεύμα για όλους». Και συνεχίζουμε να διευρύνουμε το δίκτυο κοινωνικής προστασίας στηρίζοντας τα 31 δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, με αγορά υλικοτεχνικής υποδομής, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με 30 εκατομμύρια για την αγορά 92 «πράσινων» λεωφορείων.

Διαβάστε εδώ:  ΑΣΕΠ- 3K/2018: Αιτήσεις για τις 8.166 προσλήψεις

– ΣτΕ: Πότε οι σύζυγοι υποβάλλουν κοινή

Με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προκύπτει ότι όταν η κοινή δήλωση των συζύγων υποβάλλεται από τον άνδρα σύζυγο, αυτό προϋποθέτει συναίνεση αμφοτέρων των συζύγων και πως όταν διατυπώνεται ρητώς η έλλειψη τέτοιας συναίνεσης από έναν έστω από τους συζύγους, οι σύζυγοι διατηρούν το δικαίωμά τους να υποβάλλουν αυτοτελώς δηλώσεις φόρου για τα εισοδήματά τους.

Υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι ο σύζυγος, που δηλώνεται ως υπόχρεος, και για τα εισοδήματα της συζύγου του ή του άλλου μέρους συμφώνου συμβίωσης, αντίστοιχα. Τόσο οι παντρεμένοι όσο και τα άτομα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης για να υποβάλουν κοινή δήλωση πρέπει προηγούμενα να έχουν δηλώσει τη σχέση στο Μητρώο της εφορίας.

Οι σύζυγοι ή τα μέρη συμφώνου συμβίωσης υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, ο καθένας για τα εισοδήματά του, εφόσον:

Έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση ή έχει λυθεί το σύμφωνο συμβίωσης κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης. Το βάρος της απόδειξης για τη διακοπή της έγγαμης συμβίωσης ή τη λύση του συμφώνου συμβίωσης φέρει ο φορολογούμενος.

Ο ένας από τους δύο συζύγους ή ένα από τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση. Για τα εισοδήματα των ανήλικων τέκνων υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης είναι ο γονέας ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης που ασκεί τη γονική μέριμνα».

Όταν ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε δικαστική ή νόμιμη απαγόρευση ή τελεί υπό δικαστική αντίληψη.

Κατά την εκκαθάριση της δήλωσή τους, ο φόρος, τα τέλη και οι εισφορές υπολογίζονται χωριστά στο εισόδημα καθενός συζύγου ενώ τυχόν ζημίες του εισοδήματος του ενός συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης δεν συμψηφίζονται με τα εισοδήματα του άλλου συζύγου ή του άλλου μέρους συμφώνου συμβίωσης.

: Ένα δίχρονο αγόρι έσβησε στην αγκαλιά των γονιών του

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Τρικάλων από τον θάνατο ενός δίχρονου αγοριού. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων από τους γονείς του, λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα. Από την ομάδα υποδοχής και την ομάδα του Αναισθησιολογικού έγινε μεγάλη προσπάθεια ανάνηψης, περίπου μιας ώρας, όμως δεν έγινε το «θαύμα».

Το παιδάκι ήταν ήδη νεκρό όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδί δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και αυτό που ανέφεραν οι γονείς ήταν πως πιο νωρίς έφαγε ένα γιαουρτάκι και έκανε εμετό. Ξαφνικά, χωρίς άλλο λόγο, το παιδάκι έσβηνε στην αγκαλιά των γονιών του. Η οικογένεια διαμένει στον οικισμό των Ρομά στο Κηκάκι Τρικάλων.

Άνδρες της Άμεσης Δράσης Τρικάλων πήραν καταθέσεις για το συμβάν από τους γονείς και το περιβάλλον της οικογένειας, καθώς και από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Φως στην αιτία θανάτου θα δώσει η νεκροψία που έχει παραγγελθεί και θα γίνει σήμερα.

– «Φωτιά» παίρνουν από σήμερα οι

Επίσημη «πρεμιέρα» σήμερα για τους υποχρεωτικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς εφόσον οι επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες ενώ ορόσημο είναι και η 1η Μαΐου, ημερομηνία καθολικής ηλεκτρονικής διενέργειας των πλειστηριασμών και με επισπεύδοντα το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο νόμος όριζε ως ημερομηνία υποχρεωτικής διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την 21η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, με νομική ερμηνεία που έγινε από τους συμβολαιογράφους, ορίστηκε ότι η 28η είναι τελικώς η τελευταία κατά την οποία μπορούν να διενεργηθούν οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία.

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί 260 πλειστηριασμοί ακινήτων , για τον Μάρτιο μέχρι τώρα έχουν δημοσιοποιηθεί 886 πλειστηριασμοί ενώ στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα με ορίζοντα τον Οκτώβριο έχουν αναγγελθεί συνολικά 2.272 πλειστηριασμοί.

Οι 1.000 πλειστηριασμοί ανά μήνα ,αρχής γενομένης από τον περασμένο Ιανουάριο,όπως ζητούσαν οι δανειστές δεν έχουν υλοποιηθεί αλλά από τον Μάρτιο, ανεβαίνουν οι μηχανές για να πιαστούν οι στόχοι.

Περισσότεροι από 7.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμο ,θα πρέπει να γίνουν από τις τράπεζες μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ άλλοι 6.000 ακόμα θα πρέπει να ακολουθήσουν στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2018. Πρόκειται για στόχο τριπλάσιο των πλειστηριασμών που πραγματοποιήθηκαν το 2016 (5.641 ακίνητα και 827 κινητά), ωστόσο το επίπεδο αυτό είναι 3 φορές μικρότερο από τον όγκο πλειστηριασμών (58.849) που πραγματοποιήθηκαν το 2008.tilegrafima.gr