Ειδήσεις τώρα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 21/6

Loading...


: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019.

– Ευρωπαϊκή προειδοποίηση για «στοχευμένα μέτρα» κατά της

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι έτοιμο να απαντήσει κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη στην Κύπρο», προειδοποίησε ο Ντόναλντ Τουσκ την Άγκυρα, μετά το πέρας των εργασιών της πρώτης μέρας της Συνόδου των «28», οι οποίοι καταδίκασαν τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, καλώντας παράλληλα την Επιτροπή να προτείνει «στοχευμένα μέτρα» κατά της Τουρκίας.

«Είχαμε μια σημαντική συνεδρίαση, κυρίως σε ό,τι αφορά την Κύπρο», σημείωσε από την πλευρά του ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες» τις τουρκικές ενέργειες στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Υπογράμμισε παράλληλα ότι τα μέτρα που θα προτείνει η Επιτροπή σε συνέχεια της πρόσκλησης των Ευρωπαίων ηγετών δεν θα είναι ασήμαντα.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, μετά την έγκριση του σχετικού κειμένου από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

: Γρίφος η τέταρτη θέση του Επικρατείας

Σε… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί για τον πρωθυπουργό η συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας και συγκεκριμένα η κάλυψη της τέταρτης και τελευταίας εκλόγιμης θέσης του ψηφοδελτίου, που φαίνεται να καθυστερεί και τις επίσημες ανακοινώσεις.

Μετά τους Βασίλη Βασιλικό, Έφη Αχτσιόγλου και Πάνο Σκουρλέτη που -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις, ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι είναι ανάμεσα σε τρεις επιλογές.

Τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον οποίο ο Γιάνης Βαρουφάκης ενέπλεξε χθες στο περίφημο σχέδιο κατάληψης του Νομισματοκοπείου Αθηνών το 2015. Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 αποκάλυψε ότι ήταν εκείνος που είχε την ιδέα της κατάληψης του Νομισματοκοπείου με σκοπό να τυπωθούν χρήματα και στόχο να υπεξαιρεθούν τα ταμειακά διαθέσιμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ η χώρα βρισκόταν ένα βήμα πριν από την αποπομπή της από το ευρώ και όχι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ άφηνε να διαρρεύσει από το 2015 και μετά, προφανώς για να μην πέσει η ευθύνη στην ηγετική ομάδα της κυβέρνησης.

: Διελκυστίνδα τιμολογίων με τα λειτουργικά κόστη

Στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2019 θα αποτυπώνεται το γεγονός ότι τα τιμολόγια χαμηλής τάσης της ΔΕΗ έχουν πάψει εδώ και καιρό να ανταποκρίνονται στα λειτουργικά κόστη της επιχείρησης, τα οποία έχουν επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια αισθητά από μία σειρά αιτιών, με προεξάρχουσα την κατακόρυφη άνοδο των δικαιωμάτων ρύπων. Αυτό σημειώνει υψηλόβαθμη πηγή της ΔΕΗ, στον απόηχο χθεσινών δημοσιογραφικών πληροφοριών για περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών επιδόσεων της επιχείρησης στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019, τα οποία οδήγησαν σε βουτιά τη μετοχή της κατά 17,32%.

Η ίδια πηγή επισημαίνει πως αποτελεί μονόδρομο η αύξηση των τιμολογίων, η οποία μάλιστα θα πρέπει να γίνει άμεσα, όπως θα φανεί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Κι αυτό γιατί, όπως συμπληρώνει, παρόλο που ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί πλήρως, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως τα EBITDA θα είναι αρνητικά. Σύμφωνα με το στέλεχος της ΔΕΗ, η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά ανησυχητική, καθώς «μεταφράζεται» σε συρρίκνωση της ρευστότητας, που, αν συνεχιστεί, θα οδηγήσει σε ταμειακή ασφυξία. Έτσι, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες σε όλη την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με δεδομένο ότι ήδη η ΔΕΗ εξοφλεί με τρίμηνη καθυστέρηση τους προμηθευτές και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της.

– Ο ενέκρινε πλήγματα εναντίον ιρανικών θέσεων, αλλά υπαναχώρησε

Το OK για τη διεξαγωγή πληγμάτων εναντίον συγκεκριμένων θέσεων στο Ιράν φέρεται να έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε αντίποινα για την κατάρριψη του αμερικανικού drone χθες, αλλά άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή.

Στρατιωτικά αεροπλάνα και πλοία ήταν σε θέση μάχης, αλλά δεν εκτοξεύτηκαν τελικά πύραυλοι, αναφέρει δημοσιεύμα των «New York Times», οι οποίοι επικαλούνται ανώνυμες πηγές του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τους «New York Times», η επιχείρηση αφορούσε λίγους στόχους, ραντάρ και συστοιχίες πυραύλων, και βρισκόταν σε αρχικό στάδιο, όταν ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας είχαν συγκεκτρωθεί χθες το βράδυ στον λευκό Οίκο.

– Τρεις συλλήψεις για επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα

Στόχος επίθεσης από αγνώστους έγινε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης.

Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις για την επίθεση.tilegrafima.gr