Ειδήσεις τώρα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 2/4

Loading...


Ειδήσεις σήμερα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου 2019.

– Πρώτη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στη Βόρεια Μακεδονία

Δύο μήνες μετά την ενεργοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας φτάνει το πρωί στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων πλαισιωμένος από 10μελές υπουργικό κλιμάκιο και συνοδευόμενος από πολυμελή επιχειρηματική αποστολή. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα, επίσκεψη που ο ίδιος χαρακτήρισε «ιστορική».

Επιχειρώντας να απαντήσει στις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση κάνει λόγο για «νέα αρχή στις διπλωματικές, οικονομικές, στρατιωτικές και ενεργειακές σχέσεις των δύο χωρών, με στόχο να καταστούν στρατηγικές», ενώ με αποκλειστική του δήλωση στην «Αυγή», ο Πρωθυπουργός υποστηρίζει για άλλη μία φορά ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική τόσο για τον λαό των Ελλήνων, όσο και για τον λαό των Βορείων Μακεδόνων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Όπως ανέφεραν πηγές στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσκεψης θα αξιοποιηθούν «οι σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας και συνανάπτυξης που διανοίγονται ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών». «Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την εμπέδωση του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, ως πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης» επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

– Έκτακτους φοροελέγχους ζητεί η ΑΑΔΕ

Σαρωτικούς ελέγχους σε εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις ξεκινά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου δράσης που έχει εκπονήσει για φέτος, με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, της διακίνησης «μαύρου» χρήματος και κατ’ επέκταση την αύξηση των δημόσιων εσόδων.

Από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν τουλάχιστον το 70% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας. Ποσοστό εξάλλου τουλάχιστον 75% των ελέγχων θα αφορά καταρχήν χρήσεις της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους έχουν προγραμματιστεί να διενεργηθούν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες, εκτός από τους ανωτέρω ελέγχους, και 2.500 έλεγχοι για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των μη ετήσιων υποχρεώσεων των φορολογιών κεφαλαίου.

– Brexit: Πλήρες αδιέξοδο – Απορρίφθηκαν και οι τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στη Βρετανία καθώς κατά τη διάρκεια νέας ψηφοφορίας δεν εγκρίθηκε καμία από τις τέσσερις ενδεικτικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου είχε επιλέξει τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις για το Brexit, με τους Βρετανούς βουλευτές να επιλέγουν το «no» σε κάθε μία από αυτές.

– Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής

Πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ηλικία 62 ετών, ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής.

Ο Βασίλης Λυριτζής έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο, έπειτα από σύντομη νοσηλεία του σε νοσοκομείο.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε ο επί χρόνια συνοδοιπόρος του σε ραδιόφωνο και τηλεόραση δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε: «Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα βαρύ πλήγμα για μένα. Αυτό μόνο μπορώ να πω».

– Γαλλία: Πέντε νεκροί σε οίκο ευγηρίας

Πέντε ηλικιωμένοι, ένοικοι οίκου ευγηρίας στη νοτιοδυτική Γαλλία πέθαναν αφού υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση, μια τραγωδία που φέρνει πάλι στην επικαιρότητα τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτά τα ιδρύματα, εν μέσω και μια ευρύτερης συζήτησης στους κόλπους της κυβέρνησης για τα εξαρτώμενα άτομα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα θύματα είναι τέσσερις γυναίκες ηλικίας από 72 έως 95 ετών και ένας άνδρας 93 ετών, όλοι τους ένοικοι του οίκου ευγηρίας La Chêneraie στην Λερμ.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr