Ειδήσεις τώρα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 18/3

Loading...


Ειδήσεις σήμερα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019.

– Μάχη με τον χρόνο για την α΄ κατοικία

Μάχη με τον χρόνο και τις αντιρρήσεις των θεσμών -ειδικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- δίνει η κυβέρνηση προκειμένου να καταθέσει το νομοσχέδιο για την προστασία της κύριας κατοικίας από τον πλειστηριασμό. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν η κατάθεση να γίνει μέχρι αύριο ώστε το νομοσχέδιο να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος -δηλαδή να συζητηθεί για τουλάχιστον δύο ημέρες στην Ολομέλεια- και να έχει ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή, δηλαδή πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Euro Working Group της επόμενης Δευτέρας.

Το εναλλακτικό σενάριο είναι να ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος -πρακτικά αυτό προσφέρει τη δυνατότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου έως την Πέμπτη ώστε η συζήτηση και η ψήφιση να γίνει την Παρασκευή-, ενώ το ενδεχόμενο να πάει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στο EWG χωρίς ψηφισμένο νομοσχέδιο είναι το τρίτο κατά σειρά… προτεραιότητας σενάριο.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, βέβαια, αυξάνει ο βαθμός επικινδυνότητας, καθώς πλέον θα μεσολαβούν ελάχιστα 24ωρα μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στο Βουκουρέστι, στις 5 Απριλίου.

– Τα εκλογικά σενάρια του Μαξίμου: Ο Οκτώβριος, ο Μάιος και η …έκπληξη του Ιουνίου

Τρία εκλογικά σενάρια μελετά ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται «κομμένος» στα δύο, σχετικά με το χρόνο των επόμενων εθνικών εκλογών.

Το Μαξίμου και αρκετοί κορυφαίοι υπουργοί, τελευταία και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προκρίνουν το σενάριο του Οκτωβρίου και την εξάντληση της τετραετίας. Λέγεται μάλιστα ότι ανάμεσά τους είναι και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρά το γεγονός πως η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος λειτουργεί παραλυτικά για την οικονομία, καθώς όλοι οι τηρούν στάση αναμονής.

Η Κουμουνδούρου και το μεγαλύτερο μέρος της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Μάιο ή και νωρίτερα.

Οι υποστηρικτές του σεναρίου της εξάντλησης της τετραετίας υποστηρίζουν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να μειώσει τη διαφορά κάτω του 5% και η Ν.Δ. να συγκεντρώσει ποσοστό μικρότερο του 30% στις ευρωεκλογές, τότε στους μήνες που απομένουν ως τις εθνικές εκλογές θα μπορέσουν να κάνουν την εκλογική αναμέτρηση ως και αμφίρροπη.

– Ιπποκράτειο Αθηνών: Τραυματίστηκε γιατρός από πτώση ασανσέρ

Ατύχημα σημειώθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας την Παρασκευή 15 Μαρτίου όταν ασανσέρ έπεσε από τον 4ο όροφο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας γιατρός.

Ο γιατρός υπέστη κατάγματα και μετά τις πρώτες βοήθειες διεκομίσθη στον Ερυθρό Σταυρό, διότι το Ιπποκράτειο δεν διαθέτει ορθοπεδική κλινική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ο γιατρός πήγε να μπει στο ασανσέρ στον 4ο όροφο, εκείνο έπεσε και η καμπίνα του πλάκωσε το πόδι. Το συγκεκριμένο ασανσέρ εξυπηρετεί τόσο τους γιατρούς, όσο και τους επισκέπτες και τους ασθενείς.

– Μετρό Θεσσαλονίκης: Αρχαία τείχη έφεραν στο φως οι ανασκαφές

«Νέα δεδομένα για την ελληνιστική Θεσσαλονίκη από τις ανασκαφές του μετρό» παρουσίασε με εισήγησή της, στο πλαίσιο της 32ης επιστημονικής συνάντησης για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, η Γενική έφορος αρχαιοτήτων -πρώην διευθύντρια του αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και ανασκαφέας σειράς θέσεων στη Βόρειο Ελλάδα, κα Πολυξένη Βελένη.

Ήταν η Θεσσαλονίκη αρχικώς -στα ελληνιστικά χρόνια- μια μακρόστενη πόλη με ορεινά και πεδινά μέρη, η οποία ξεκινούσε από την Άνω Πόλη και έφθανε μέχρι τη θάλασσα;

Μια πρώιμη κατασκευή ενός τοίχου, κτισμένου με πράσινο σχιστόλιθο και δομημένου με λίθους εγκάρσια τοποθετημένους, το πλάτος του οποίου κυμαίνεται από 60 έως 90 εκατοστά που εντοπίστηκε στη διάρκεια των εκτεταμένων ανασκαφών στον σταθμό Αγίας Σοφίας, στο πλαίσιο της κατασκευής του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου (μετρό), με προβληματική προς το παρόν ερμηνεία χρήσης, δημιουργεί ήδη ερωτηματικά και σκέψεις.

– Θεσσαλονίκη: Βανδαλισμοί στην είσοδο πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ

Τη σιδερένια πόρτα του τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ξήλωσαν άγνωστοι προκαλώντας φθορές στο ισόγειο του κτιρίου.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία το περιστατικό σημειώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι δράστες, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, πέταξαν την πόρτα στον φωταγωγό και αποχώρησαν.tilegrafima.gr