Ειδήσεις τώρα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 15/7

Loading...


: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019.

: Από μέσα Σεπτεμβρίου οι ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ακινήτων

Στα μέσα Σεπτεμβρίου στοχεύει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να θέσει σε λειτουργία, στο σύστημα TAXISnet, τη νέα εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας μεταβιβάσεων ακινήτων. Η λειτουργία της εφαρμογής αυτής θα έχει ως άμεση συνέπεια την οριστική απαλλαγή των φορολογουμένων που προχωρούν σε αγορές ακινήτων από την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η υποχρέωση προσέλευσης στις αρμόδιες ΔΟΥ, για την υποβολή δικαιολογητικών εγγράφων και χειρόγραφα συμπληρωμένων εντύπων δηλώσεων.

Σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή και στελεχών της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου της Ανεξάρτητης Αρχής με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αναμένεται να γνωστοποιηθεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της νέας εφαρμογής και να διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες για το νέο ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής των δηλώσεων φορολογίας μεταβιβάσεων ακινήτων. Η εφαρμογή θα αρχίσει να λειτουργεί πιλοτικά εντός των προσεχών εβδομάδων προκειμένου να καταγραφούν και να επιλυθούν όποια πρακτικά προβλήματα προκύψουν, ώστε στις 15 Σεπτεμβρίου να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

– Συναντήσεις με Αντ. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή

Συναντήσεις με τους πρωην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή.

Η συνάντηση με τον κ. Σαμαρά θα γίνει σήμερα στις 18:00, ενώ το «ραντεβού» με τον κ. Καραμανλή έχει οριστεί για το απόγευμα της Τετάρτης.

– Η καλεί τη Ρωσία να σεβαστεί την INF

Έκκληση στη Ρωσία να σεβαστεί τις διατάξεις της συνθήκης INF, μία από τις συνθήκες-κλειδιά της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου για τον πυρηνικό αφοπλισμό, απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς πλησιάζει η προθεσμία του Αυγούστου που έχει ορίσει η Ουάσιγκτον, προκειμένου η Μόσχα να αλλάξει στάση.

«Οι επόμενες ημέρες αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για να γίνει διάλογος και για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση αυτού του σημαντικού πυλώνα της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφαλείας», τόνισε σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Πρέπει να γίνουν άμεσα ουσιαστικές και διαφανείς ενέργειες για να εξασφαλιστεί η πλήρης και επαληθεύσιμη συμμόρφωση προς τις διατάξεις της συνθήκης INF», πρόσθεσε η Μογκερίνι στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).

σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στη Νέα Ιωνία

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία, επί της οδού Τραπεζούντος στη Νέα Ιωνία Αττικής.

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με εννέα πυροσβέστες, οι οποίοι και έσβησαν τη φωτιά.

: Απεγκλωβίστηκαν έξι άτομα που είχαν παγιδευτεί λόγω υπερχείλισης ρέματος

Στον απεγκλωβισμό έξι ατόμων, που είχαν παγιδευτεί λόγω της έντονης βροχόπτωσης και υπερχείλισης ρέματος στην περιοχή Βουνοπλαγιά, στο Παρανέστι Δράμας, προχώρησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Οι απεγκλωβισθέντες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Στο συμβάν επιχείρησαν πέντε πυροσβέστες με ένα όχημα.tilegrafima.gr