Ειδήσεις-News : Στους 91 οι νεκροί-25 οι αγνοούμενοι και δεκάδες τραυματίες

Loading...


: Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός της απίστευτης τραγωδίας στο , καθώς σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο αριθμός των νεκρών έφθασε ήδη τους 91, ενώ ο αριθμός των αγνοούμενων είναι 25.

Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν το μέγεθος της συμφοράς – Μετά από μια εβδομάδα και υπό την πίεση της κοινής γνώμης, το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοίνωσε τον αριθμό των αγνοουμένων – Δεν έδωσε όμως στη δημοσιότητα τα στοιχεία ή φωτογραφίες τους
Οι αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Μάτι ανέρχονται σε 25 άτομα ανακοίνωσε λίγο μετά τις επτά και μισή το απόγευμα της Κυριακής το Πυροσβεστικό Σώμα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπό την πίεση της κοινής γνώμης και των μέσων ενημέρωσης, ανακοινώθηκε μετά απο έξι ημέρες ερευνών ότι οι αρχές αναζητουν ακόμα 25 ανθρώπους από την καταστροφική πυρκαγιά.

Έξι ημέρες μετά την ανείπωτη τραγωδία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, η ανακοίνωσε τον επίσημο αριθμό των αγνοουμένων.

Στους 25 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοούμενων, που έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην Πυροσβεστική και για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου της Υπηρεσίας, Σταυρούλας Μαλλίρη.

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής η κ. Μαλλίρη, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Εν τω μεταξύ, τέσσερις ακόμα άνθρωποι έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν.

Συνολικά πλέον, η τραγική λίστα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, έχει φτάσει τους 91.

Δράμα χωρίς τέλος

Το Σάββατο ταυτοποιήθηκε και η σορός του Σπύρου Κάκαρη, ο οποιος αγνοούνταν από τη Δευτέρα στο Μάτι.

Ο αδελφός του 40χρονου ειδοποιήθηκε να πάει εκτάκτως στο νεκροτομείο Αθηνών, όπου παρουσία ψυχολόγου έμαθε τα τραγικά νέα. Στο πλευρό του βρίσκονταν και δύο φίλοι του θύματος, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν οτι δεν θα τον ξαναδούν.

ΛΙΣΤΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ 

Η σορός μίας ακόμα αγνοουμένης ταυτοποιήθηκε από την υπηρεσία της Αστυνομίας που έχει αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο.

Πρόκειται για την 60χρονη Στέλλα Χριστοφίδου, η οποία αγνοούνταν από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στο Μάτι.

Οι ελπίδες των παιδιών της και της οικογένειάς της δυστυχώς δεν ευοδώθηκαν, καθώς κλήθηκαν εκτάκτως στο νεκροτομείο, όπου τους ενημέρωσαν ότι ταυτοποιήθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας από το DNA που είχαν πάρει οι Αρχές από τις κόρες της.

Μεταξύ της μακράς λίστας των νεκρών συγκαταλέγεται και ο Μάκης Βονικόπουλος που αγνοείτο από τη «μαύρη» Δευτέρα, μετά την φονική πυρκαγιά που έκαψε το Μάτι.

Την τραγική είδηση ταυτοποίησης της σορού του επιβεβαίωσαν συγγενείς του θύματος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.tilegrafima.gr