Δύο νεκροί και ένας τραυματίας ο τραγικός απολογισμός από πτώση ελικοπτέρου

Loading...


Πτώση ελικοπτέρου: Τραγικός είναι ο απολογισμός από την πτώση ψεκαστικού ελικοπτέρου η οποία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε βαλτώδη περιοχή του Σχινιά, εξαιτίας -πιθανότητα- πρόσκρουσης στα καλώδια της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο χειριστές οι οποίοι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από το ελικόπτερο είναι τελικά νεκροί, ενώ σοβαρά τραυματίας μεταφέρεται στο νοσοκομείο ένας φοιτητής ο οποίος είχε ζητήσει από τον έναν εκ των χειριστών να τον πάει μία βόλτα με το ελικόπτερο.

Διαβάστε εδώ:  iereasss

Το ελικόπτερο συμμετείχε σε πρόγραμμα ψεκασμών της αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Στο protothema.gr μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου ο οποίος βρίσκεται επί τόπου και εξήγησε πώς σημειώθηκε η τραγωδία: «Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας. Αφού τέλειωσε τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Τότε και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 9:48 το πρωί. Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού, οι οποίοι συμμετείχαν στη δύσκολη επιχείρηση λόγω τους βαλτώδους σημείου.