Δολοφονία Αρχιμανδρίτη: Νέο στοιχείο-«φωτιά»

Loading...


του -άγνωστου ακόμα- δράστη βρέθηκε στο σώμα του άτυχου , ο οποίος είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος στο σπίτι του στο το βράδυ της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου.

Κατά τη πρώτη φάση των ερευνών, οι αστυνομικοί είχαν απομονώσει ένα δείγμα γενετικού υλικού σε μπακλαβά και κουτάκι αναψυκτικού, που το θύμα είχε προσφέρει στο δολοφόνο του, τον οποίο υποδέχθηκε στο σπίτι σαν φίλο, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ειδήσεις».

Οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή μετά την αποκάλυψη της άγριας . Οι ειδικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ο ιατροδικαστής, στη συνέχεια, είχαν συλλέξει από το σώμα του άτυχου ιερέα και το παραμικρό ίχνος που ανακάλυψαν. Δείγματα πήραν και από τα κορδόνια παπουτσιών, με τα οποία ήταν δεμένος στα χέρια και τα πόδια, αλλά και από την πιτζάμα που φορούσε ο άτυχος άνδρας.

Τελικά από τα εργαστήρια προέκυψαν ίχνη γενετικού υλικού σε δύο σημεία του σώματος του θύματος, τα οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας θεωρούν ότι ανήκουν 100% στο δράστη.

Διαβάστε εδώ:  Δολοφονία Αρχιμανδρίτη: Στον στενό κύκλο οι υποψίες

Αντίστοιχα ίχνη εντόπισαν σε ένα πιάτο που περιείχε ένα κομμάτι δαγκωμένο μπακλαβά και σε ένα ανοιχτό κουτάκι ανψυκτικού, τα οποία το θύμα είχε προσφέρει στον δράστη.

Όλα αυτά τα ίχνη γενετικού υλικού ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκουν στο ίδιο άτομο, το οποίο είναι άνδρας.

Επιστήμονες των εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών συνεχίζουν, όμως, τις έρευνες με πιο εξειδικευμένες αναλύσεις του γενετικού κώδικα που έχουν στα χέρια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, της εφημερίδας, από την περαιτέρω διερεύνηση -και με δεδομένο ότι τα δείγματα που έχουν είναι σε ικανές ποσότητες- είναι δυνατό να προσδιοριστούν με επιτυχία ένα ηλικιακό εύρος στο οποίο ανήκει ο δράστης και η φυλετική του καταγωγή.tilegrafima.gr