Διάταξη Κεραμέως ! Δεν θα αναγράφεται το θρήσκευμα σε απολυτήρια και πιστοποιητικό σπουδών

Loading...


Επιμέλεια : ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ-  Η κ. Κεραμέως επικαλούμενη δικαστικές  αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και των ευρωπαϊκών αρμόδιων οργάνων  έρχεται να εφαρμόσει ότι επέκρινε επί ΣΥΡΙΖΑ! Το σχέδιο απαξίωσης της Ορθόδοξης παρουσίας από το εκπαιδευτικό γίγνεσθαι φαίνεται να  συνεχίζεται να εφαρμόζεται και από την παρούσα κυβέρνηση.

Από την επόμενη σχολική χρονιά λοιπόν τα απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου και κάθε είδους αποδεικτικά και πιστοποιητικά σπουδών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα εκδίδονται χωρίς την αναγραφή του και της ιθαγένειας.

Αυτό αναφέρει διάταξη του υπουργείου Παιδείας με στόχο την εναρμόνιση του ισχύοντος καθεστώτος με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ακολουθώντας την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έκρινε ότι η υποχρεωτική ή προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στα έγγραφα αυτά συνιστά παραβίαση του άρθρου 13 του Συντάγματος, του άρθρου 9 της ΕΣΔΑ, καθώς και διατάξεων της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Διαβάστε εδώ:  Κατερίνη: Πολλά σχολεία στην έκθεση για την Αγία Αικατερίνη

Να υπογραμμίσουμε ότι, είχε προηγηθεί σχετική με τη νομοθετική ρύθμιση υπουργική απόφαση της υπουργού . Η διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ίδρυση της νέας Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και Αλλες Διατάξεις που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.tilegrafima.gr