Χαρακόπουλος: “Οι προσπάθειες να πλήξουν την Ορθόδοξη παράδοση θα πέσουν στο κενό!”

Loading...


Ο , εκπροσώπησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών του Δ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός», που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου της .

Ο κ. Χαρακόπουλος, μετά το πέρας της εκδήλωσης, που τίμησε με την παρουσία του ο :
«Ο τόμος στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι εισηγήσεις εξεχόντων παραγόντων της πνευματικής και της εκκλησιαστικής ζωής, αποδεικνύει με τρόπο σαφέστατο και επιστημονική μεθοδολογία μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια: ότι η επιβίωση, ο φωτισμός και η ελευθερία του Γένους οφείλεται στην παράδοσή μας, που έμεινε ζωντανή και μάχιμη όλους τους αιώνες της σκοτεινής σκλαβιάς.

Οι σελίδες του βιβλίου αυτού, συνιστούν, επίσης, μια επιπλέον πειστική απάντηση σε όσους, συνεπαρμένοι μάλλον από ψευδο-προοδευτικές ιδεοληψίες της νιότης τους, εκλαμβάνουν την Ορθοδοξία και την Εκκλησία, τον και τους Ιεράρχες, ως βολικούς στόχους για την δική τους πολιτική επιβεβαίωση. Οι προσπάθειές τους, ωστόσο, να πλήξουν την Ορθόδοξη μας παράδοση, είτε μέσω της κατάργησης των θρησκευτικών στην εκπαίδευση, είτε της αλλαγής του Συντάγματος θα πέσει στο κενό. Ακόμη κι αν το επιχειρήσουν δια της πλαγίας οδού με τη χρήση, όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα, σχετικού ερωτηματολογίου για τη συνταγματική αναθεώρηση».

Διαβάστε εδώ:  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σε παρουσίαση για τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό (ΦΩΤΟ)

Η εκδήλωση, με ομιλητές τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και τον καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Λίνο Μπενάκη, ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ παραβρέθηκαν ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλατζής, και οι πρώην πρόεδροι της Βουλής κα Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και κ. Δημήτρης Σιούφας.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr