Βεβήλωσαν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Μέση

Loading...


Ποιο θα μπορούσε να είναι το κίνητρο κάποιου που προκαλεί μέσα σε ένα ; Αυτό αναρωτιούνται οι κάτοικοι της , οι οποίοι με έκπληξη διαπίστωσαν τις πράξεις ιερόσυλων στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό.

 Το εκκλησάκι βρίσκεται μπροστά σε πολυτελείς κατοικίες που έχτισε χρόνια πριν η κατασκευαστική εταιρία Ζάρρας. Χτίστηκε πριν 50 χρόνια και προϋπήρχε των κατοικιών. Ήταν μεταλλικό και χάρη στις ενέργειες της τότε προέδρου του οικισμού Μέσης Ειρήνης Παπαχρήστου ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής έδωσε ένα ποσό προκειμένου το εκκλησάκι να ανακαινιστεί. Πράγματι αυτό ανακαινίστηκε και με τη φροντίδα των κατοίκων και των παραθεριστών λειτουργεί μέχρι σήμερα. Μόνο που για δεύτερη φορά μετά από τόσα χρόνια διαπιστώθηκαν ζημιές στο εσωτερικό του.

«Μια μέρα όταν έφευγα πήγα να ανάψω ένα κερί και είδα αναποδογυρισμένες τις εικόνες τις οποίες είχα βάλει μέσα σε νάιλον για να μην καταστραφούν στη διάρκεια του χειμώνα. Έλειπε το καντήλι και ένας σταυρός, που καίει μέρα νύχτα, όπως γίνεται στα νεκροταφεία και επίσης βρήκα σπασμένο το σταυρό πάνω από τον τρούλο». Τα παραπάνω είπε στον «Χ» η Ειρήνη Παπαχρήστου που αναρωτήθηκε ποιον ενόχλησε αυτός ο ιερός χώρος για να βεβηλωθεί. Όπως είναι φυσικό η εικόνα αυτή αγανάκτησε τους κατοίκους αλλά και τους παραθεριστές της περιοχής, που θέλουν να αποκατασταθούν οι ζημιές και να τοποθετηθεί και πάλι ο σταυρός πάνω από το εκκλησάκι.