Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Αλλοι χτίζουν τείχη, εμείς χτίζουμε γέφυρες» (ΦΩΤΟ)

Loading...


«Εμείς πιστεύουμε στις γέφυρες», δήλωσε βαθιά συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος, στο κλείσιμο της τελετής αναγόρευσής του ως επίτιμου δημότη Λαρισαίων, μετά την ανακοίνωση του δημάρχου κ. Καλογιάννη ότι θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου το όνομα του αρχιεπισκόπου να δοθεί στην κεντρική πεζογέφυρα του Πηνειού.

«Με πολύ συγκίνηση άκουσα την πρόταση του δημάρχου. Είναι από τα πιο μεγάλα δώρα που έχω ακούσει ποτέ ότι θα μας δοθούν. Πιστεύω ότι αυτό είναι που χρειαζόμαστε, ιδίως μεταξύ των λαών της βαλκανικής. Περισσότερη αλληλοκατανόηση, περισσότερη αλληλογνωριμία, περισσότερο αλληλοσεβασμό και κοινή πορεία. Υπάρχουν άλλοι που χτίζουν τείχη, εμεί πιστεύουμε στις γέφυρες. Γιατί οι γέφυρες έχουν ομορφιά και προοπτική», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.

Διαβάστε εδώ:  Στη Λάρισα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος (ΦΩΤΟ)

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Στις 19:00: Υποδοχή και επίσημη δοξολογία προς τιμήν της Αυτού Μακαριότητος του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου & πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Τον μακαριώτατο θα καλωσορίσει και θα προσφωνήσει ο μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου σεβ Ιγνάτιος ενώ καλούνται όλοι οι πιστοί να συμμετάσχουν στην υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας.

Στις 20:00: Εκδήλωση – ομιλία του μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου (Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, Πλατεία Λαού).

Αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου: Επισκέψεις του Αρχιεπισκόπου στην Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας και στο Διαχρονικό Μουσείο.

Στις 13.30: Γεύμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, του δημοσιογραφικού οργανισμού «Ελευθερία» (Ξενοδοχείο Διβάνι).

Στις 18:30: Επίσκεψη – ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο. Στις 19:30: Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Αρχιεπισκόπου Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιου : «Εγρήγορση – Χρέος των Ορθοδόξων» (Ξενοδοχείο Διβάνι).