Αποκλειστικό: Ομαδική βάπτιση φυλακισμένων στην Βόρεια Οσετία-Αλανία (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Θωμά Αναστασιάδη

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Αλανίας και Βλαδικαυκάσου κ.Λεωνίδα, και την έγκριση του προϊσταμένου των Φυλακών της Δημοκρατίας της Βόρειας Οσετίας–Αλανίας, πραγματοποιήθηκε προ ημερών, ομαδική βάπτιση κρατουμένων σε αίθουσα του σωφρονιστηρίου της πρωτεύουσας Βλαδικαυκάς (ρωσικά: Владикавказ, μετάφραση: κυρίαρχος του Καυκάσου).

Το μυστήριο τέλεσε ο αρμόδιος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Φυλακών της Μητρόπολης, σταυροφόρος ιερέας πάτερ Μπόρις. , ανάμεσα στην Τσετσενία και την Σταυρούπολη και βόρια της Γεωργίας.

Εννέα κρατούμενοι διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων, ζήτησαν από τον πατέρα Μπόρις, να λάβουν ένα από τα πιο σημαντικά μυστήρια της , το . Προηγήθηκε μακρά περίοδος κατήχησης υπό την πνευματική καθοδήγηση του π.Μπόρις.

Μετά το βάπτισμα απευθυνόμενος ο ιερέας στους νεοφώτιστους είπε: «Αυτό το μυστήριο του Βαπτίσματος, που πήρατε σήμερα, γίνεται αποκλειστικά σε πιστούς ανθρώπους. Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα σε ένα μακρύ ταξίδι στο νόημα της χριστιανικής ζωής. Αυτό δεν είναι το τέλος αλλά η συνέχιση της σχέσης σας με τον Θεό»

Διαβάστε εδώ:  Μοναχός στο Άγιο Όρος δηλώνει ότι θέλει να γίνει ο Κώστας Πάσσαρης

Από την μεριά τους οι φυλακισμένοι είπαν ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προετοιμαζόντουσαν για να προσέλθουν στην Ορθοδοξία, αφού είχαν διαβάσει πολλά θρησκευτικά βιβλία και είχαν πολλές συνομιλίες με τον πνευματικό τους, π.Μπόρις.

Τέλος, ο πατέρας Boris εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η τακτική επικοινωνία με τους κρατούμενους, θα αυξήσει τον αριθμό των πρόθυμων να προσέλθουν στο , ώστε να είναι επωφελές για τους ίδιους αλλά και για την περαιτέρω τύχη της έκτισης της ποινής τους.

Οι αρμόδιοι κληρικοί επί των κρατουμένων στις Φυλακές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Σωφρονιστικού, είναι σε μόνιμη βάση στις θέσεις τους και παίρνουν ειδική εκπαίδευση στο Συνοδικό Τμήμα Διακονίας Φυλακισμένων του Πατριαρχείου Μόσχας, {πρόεδρος ο Επίσκοπος Κρασνογκόρσκ κ.Ειρήναρχος}, ώστε να είναι ικανοί να εργαστούν μεθοδολογικά και αποτελεσματικά σε χώρους κράτησης.