Αλλαγή φύλου από τα 15 έτη με απόφαση Κοντονή

Loading...


Ακόμη και ανήλικοι μπορούν να αλλάζουν φύλο απόφαση Κοντονή, αφού αποδέχθηκε πιέσεις διαφόρων φορέων για το αίτημα αυτό κάνοντας τροποποίηση στο νομοσχέδιο που εχει κατατεθεί στη Βουλή.

Ετσι, το όριο ηλικίας μειώνεται από τα 17 στα 15 έτη. Επιπλέον προϋπόθεση -πέραν της βούλησης του παιδιού και της σύμφωνης γνώμης των γονέων – είναι η επιστημονική γνωμοδότηση από ομάδα κρατικού νοσοκομείου η οποία παρακολουθεί ήδη τον ενδιαφερόμενο ανήλικο/η.

Επίσης, σημείωσε αναφερόμενος στη νομοτεχνική βελτίωση πως εξετάζεται ήδη σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και η κριτική δομή θα είναι πιθανότητα το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Διαβάστε εδώ:  Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου καταδικάζει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα του φύλου

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, μεταξύ άλλων απέκλεισε το ενδεχόμενο να αντικατασταθεί η κρίση του δικαστή για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας του φύλου με μία απλή αίτηση.

Εστιάζοντας στους προβληματισμούς βουλευτών όπως του Κ. Κατσίκη των ΑΝΕΛ, ότι το υπό ψήφιση νομοσχέδιο θα γίνει μέσο κατάχρησης από πρόσωπα που θέλουν να αποφύγουν τη στράτευση ή τυχόν χρέη τους είτε να αγωνιστούν σε αθλήματα ως γυναίκες ενώ έχουν βιολογικά χαρακτηριστικά άνδρα, ο Σταύρος Κοντονής, απάντησε ότι «αυτά κινούνται στη σφαίρα του γελοίου. Επιχειρήματα καφενειακού τύπου δεν πρέπει να έρχονται στη Βουλή».