Ακόμη και το βλέμμα της Παναγίας τους ενοχλεί…

Loading...


Πέντε αιτήσεις της Ενώσεως Αθέων Ελ­λάδος σχετικές με το μάθημα των Θρησκευτικών στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια συζήτησε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

«Με την έναρξη της συζητήσεως ο προεδρεύων του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Αθανάσιος Ράντος ανεκοίνωσε ότι με παρεμπίπτουσα απόφαση του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου απερρίφθη, κατά πλειοψηφία, δηλαδή με ψήφους 30 “κατά” έναντι 6 “υπέρ”, το αίτημα της Ενώσεως Αθέων και πέντε προσφευγόντων γονέων, που ζητούσαν να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα (η εικόνα της Παναγίας) από τη δικαστική αίθουσα, κατά τη συζήτηση των συγκεκριμένων αιτήσεων ακυρώσεως. Η απόφασις αυτή θεωρείται σύμφωνη με την υπάρχουσα νομολογία, συνιστά όμως μία πρώτη σημαντική ήττα των αθέων στην δικαστική αίθουσα» («Εστία» 22-9-2018).

Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή για την μη αφαίρεση της ιερής εικόνας της Παναγίας από την αίθουσα του Δικαστηρίου, πράγμα που ζητούσαν οι άθεοι, συγχαίρουμε εκ μέσης καρδίας τους αξιότιμους Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Κράτους μας και αναφωνούμε με ενθουσιασμό: «Υπάρχουν ακόμη Δικαστές στην Ελλάδα».

Δεν μπορούμε όμως να μη θρηνήσουμε για το αίτημά τους αυτό. Σας ενοχλεί το βλέμμα της Παναγίας, αδελφοί άθεοι; Το βλέμμα της Παναγίας και όλων των Αγίων μας είναι το καθαρότερο και ειλικρινέστερο από όλα τα ανθρώπινα βλέμματα. Φανερώνει την άδολη αγάπη τους και προς αυτούς ακόμη που δεν θέλουν να τους βλέπουν μπροστά τους. Οι Άγιοι μας βλέπουν όχι για να μας κατακρίνουν και να μας καταδικάσουν, αλλά για να μας βοηθήσουν, να μας συμπαρασταθούν στις όποιες δυσ­κολίες μας· να μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, να συνέλθουμε και να μετανοήσουμε. Γιατί αδικείτε τους εαυτούς σας, αδελφοί μας άθεοι; Σκεφθείτε το καλύτερα. Η Παναγία θέλει να σας βοηθήσει. Έχετε κι εσείς ως άνθρωποι ψυχικές ανάγκες· και μόνο Εκείνη μπορεί να σας αναπαύσει ουσιαστικά.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr