Αυλαία στις εργασίες του Θερινού Πανεπιστημίου στην ΟΑΚ (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του , το οποίο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος με τίτλο: «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Ελληνική Γλώσσα και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας: Ανάδειξη Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων» και συνδιοργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την , με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος), του Πανεπιστημίου Harvard, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου –Γραφείο Ελλάδος, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής–Αντιπροσωπεία Ελλάδος και την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Το Πρόγραμμα κάλυψε θεματικές όπως η υποστήριξη του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στα σύγχρονα ελληνικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ, της πολιτισμικής εγγραμματοσύνης, αλλά και της χρήσης των δημοσιογραφικών κειμένων ως αυθεντικό γλωσσικό υλικό στην Τάξη.

Μεταξύ των διδασκόντων σε αυτόν τον κύκλο είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Γιώργος Καψάλης, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, οι Ομότιμοι Καθηγητές Α. Παπαϊωάννου και Π. Μιχαήλ, ο γνωστός Ελληνιστής Gareth Alun Owens, Καθηγητής Ιστορίας, Γλώσσας και Πολιτισμού, η Εικαστικός Χρύσα Βαθιανάκη, η Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αγιογραφίας της ΟΑΚ, Κωνσταντίνα Στεφανάκη, η Πρόεδρος του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Καθηγήτρια Μ. Σακελλαρίου, η πρ. Κοσμήτορας, Καθηγήτρια Τζ. Παγγέ, η Επίκ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Ν. Τσιτσανούδη, ο Λαογράφος, Σταμάτης Αποστολάκης κ.ά. Ακούστηκαν, επίσης, ριζίτικα τραγούδια από τους «Ριζίτες».

Οι συμμετέχοντες, είχαν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη βραδιά Πανσελήνου στη Ρόκκα Κισάμου, να επισκεφθούν το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, καθώς και αξιοθέατα της περιοχής και να παρακολουθήσαν Κρητική βραδιά στην Κίσσαμο.

2208kis (1).jpg
2208kis (2).jpg
2208kis (3).jpg
2208kis (4).jpg
2208kis (5).jpg
2208kis (6).jpg
2208kis (7).jpg