Αγιος Σπυρίδωνας: Mε λαμπρότητα η λιτανεία στην Κέρκυρα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε- και φέτος- στην πόλη της Κέρκυρας, το πρωί της Παρασκευής, η καθιερωμένη από το 1717 λιτανεία του Ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος.

Πλήθος πιστών, Έλληνες και μη προσήλθαν ευλαβικά στη λιτανεία για να τιμήσουν το Ιερό Λείψανο αλλά και την ανάμνηση του θαυματος του Αγίου Σπυρίδωνα.

Η λιτανεία
Η λιτανεία γίνεται σε ανάμνηση της σωτηρίας του νησιού από τους Οθωμανούς Τούρκους οι οποίοι για 40 ημέρες πολιορκούσαν την πόλης της Κέρκυρας. Μετά από κατακλυσμιαία βροχόπτωση που αποδώθηκε σε θαύμα του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος οι Οθωμανικές ορδές τράπηκαν σε άτακτη φυγή για να μην επανέλθουν ποτέ πλέον. Η Κέρκυρα κατέστη προμαχώνας ολόκληρης της Ευρώπης, ο υπερασπιστής Στρατάρχης Σχουλεμβούργος τιμήθηκε δια βίου από τη Βενετική γερουσία η οποία με ψήφισμά της στις 19 Μαρτίου 1717 μ.Χ. καθιερώσε η ετήσια λιτανεία του Ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος να γίνεται κάθε χρόνο στις 11 Αυγούστου.

Διαβάστε εδώ:  Κερκύρας Νεκτάριος: "Επιστρέφουμε το χαρακτηρισμό “ταλιμπάν”, σε αυτούς που τον ξεστόμισαν" (ΦΩΤΟ)

Στη λιτανεία συμμετείχε η πολιτική ηγεσία του τόπου, φιλαρμονικές του νησιού καθώς και αγήματα Προσκόπων και Οδηγών.

Το Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος συνόδευσαν ο Μητροπολίτης Κερκύρας-Παξών – Διαποντίων Νεκτάριος καθώς και της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ι. Σπιτέρης.