Άγιος Ανδρέας – Πάτρα: Παυλόπουλος, Γεροβασίλη, Μητσοτάκης, Λεβέντης στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις

Loading...


Με τη Θεία δοξολογία και τη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου, κορυφώνονται σήμερα Παρασκευή οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου της Πάτρας.

Στις εκδηλώσεις θα παραστεί, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Προστασίας του πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Επίσης θα παραστούν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται από την Πέμπτη στην πάτρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και φυσικά σύσσωμοι οι αυτοδιοικητικοί φορείς της πόλης και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Πλήθος πιστών και φέτος συρρέει στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα για προσκύνημα, ενώ αρκετοί είναι και προσκεκλημένοι Μητροπολίτες που θα μετέχουν στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο.

Αναλυτικά είναι:

Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος,

Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος,

Σύρου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεος,

Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ,

Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς,

Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος,

Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ,

Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος,

Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ,

Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Θεσπιών κ.κ. Συμεών.

Στην Πάτρα για τον εορτασμό του Πολιούχου θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Παρασκευή:

10.45: Θεία δοξολογία γύρω στις 10.45

11.45: Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου,

12:50: Γεύμα Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου, προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας και των άλλων προσκεκλημένων στο ξενοδοχείο “Patra Palace”.tilegrafima.gr