21χρονος ομογενής είπε σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης το Πάτερ Ημών στα αγγλικά!

Loading...


ΓΙΑ ΤΗΝ

To δικό του μήνυμα για την ορθοδοξία θέλησε να στείλει ένας 21χρονος κάτοικος .

Ο νεαρός Παναγιώτης Κουφός τηςν Κυριακή βρέθηκε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο και μέσα στην πλημμυρισμένη από πιστούς εκκλησία, στον Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, είπε το «Πάτερ Ημών» στα αγγλικά!

Ο 21χρονος Παναγιώτης θέλησε με αυτόν το τρόπο να στείλει το μήνυμα πως «η Ορθοδοξία είναι παντού στον κόσμο όχι μόνο στην Ελλάδα».

«Από μικρό παιδί επιθυμούσα να επισκεφτώ το Άγιο Όρος, να δω από κοντά το νεανικό έργο των ενοριών μας στις κατασκηνώσεις και να επισκεφτώ τις Μητροπόλεις της πατρίδας μας», λέει και προσθέτει: «Η Μητρόπολή μας εκεί έχει ένα ελληνοαμερικανικό δημοτικό σχολείο, που πήγα από μικρό παιδί, για να μάθω την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τη θρησκεία μας. Το μυαλό και η ψυχή όλων των Ελλήνων της Αμερικής είναι εδώ, στην Πατρίδα, κοντά σας».

Ο νεαρός που μένει με τους γονείς του στη Βοστώνη σπουδάζει μηχανολόγος στο πανεπιστήμιο της περιοχής και στον ελεύθερο χρόνο του προσφέρει σημαντικό έργο στη Μητρόπολη Βοστώνης.