Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η Κυβέρνηση

Loading...


Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή αίτημα της Κυβέρνησης για χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης.
Οι τελευταίες αναταράξεις στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης και η εντεινόμενη αμφισβήτηση της αντιπολίτευσης μέσα από τις συνεχείς διαρροές για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, προκάλεσαν αυτή την κίνηση.

Σε μια προσπάθεια να τερματιστεί το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας, που δημιουργούνταν το τελευταίο διάστημα, και να περιοριστούν τα σενάρια κυβερνητικής αποσταθεροποίησης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισαν να ζητήσει η κυβέρνηση την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής.

Ταυτόχρονα οι δύο κυβερνητικοί εταίροι αποφάσισαν ότι η διαδικασία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει στην απώτατη συνταγματική προθεσμία, δηλαδή τον προσεχή Φεβρουάριο.

Τις αποφάσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη με την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα εξής:

1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τη συνταγματική πρακτική, έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

2. Με την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής, η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος».Ετικέτες