Υποδοχή της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνα στο Περιστέρι (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, υποδέχθηκε σήμερα Σάββατο 2 Μαΐου 2015, η πόλις του Περιστερίου και συγκεκριμένα ο Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, για πρώτη φορά, την Τιμία δεξιά του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού εκ της νήσου Κέρκυρας.

Η υποδοχή έγινε, καταρχήν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εν συνεχεία, κατευθύνθηκαν προς τον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος.

 Εκεί τους υποδέχθηκε πλήθος ευσεβών χριστιανών, η φιλαρμονική του Δήμου Περιστερίου, τοπικοί σύλλογοι, το ιερατείο της Μητροπόλεως Περιστερίου και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος. Από εκεί, κατευθύνθηκαν με πομπή προς τον Ιερό Ναό, όπου παρέλαβε το Λείψανο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος το εναπόθεσε σε ειδικά ευπρεπισμένο χώρο, προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών.

Ακολούθως, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός και Αναστάσιμος Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος και συχοροστατούντων των Επισκόπων Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου. Η προσέλευση του κόσμου, όχι μόνο των ενοριτών αλλά και από διάφορες περιοχές των Αθηνών, ήταν συγκινητική, καθώς για πρώτη φορά Ιερό Λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος, έρχεται να ευλογήσει την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου.

 Ο Σεβασμιώτατος, προσφώνησε τον Θεοφιλέστατο κ. Κλήμη και τον ευχαρίστησε για τη βοήθειά του και τη συνεργασία του, στην ολοκλήρωση των εργασιών, για την ανέγερση του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος και τον κάλεσε να πει δύο λόγια προς το Ιερό Εκκλησίασμα.

Ο Θεοφιλέστατος Μεθώνης, αναφέρθηκε πολύ σύντομα σε δύο χαρακτηριστικά του Θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνος. Τη σεμνότητα και την αγάπη προς τον άνθρωπο και τόνισε πως ο Λόγος της Θαυματουργίας του δεν ήταν άλλος, από το να ανακουφίσει και να βοηθήσει τον πάσχοντα άνθρωπο. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου, για την ευκαιρία να υποδεχτεί εκείνος το Τίμιο Λείψανο, καθώς και την ευκαιρία να χοροστατήσει στον αποψινό Εσπερινό.

 Το Ιερό Σέβασμα, θα παραμείνει στο Ναό έως και τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Έως τότε θα τελούνται στον Ναό Ιερές Ακολουθίες, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα.


 Ετικέτες