Τραγωδία στην Εγνατία Οδό, τέσσερις νεκροί από καραμπόλα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ανείπωτη τραγωδία στην άσφαλτο. Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν έπειτα από καραμπόλα πολλών ΙΧ αυτοκινήτων και νταλίκας που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, μεταξύ των κόμβων Βέροιας και Κουλούρας.

Ολα ξεκίνησαν όταν η νταλίκα προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο, όπως και δεκάδες άλλα προπορευόμενα, κινούνταν με μικρή ταχύτητα καθώς στο οδόστρωμα διεξάγονταν έργα. Συγκεκριμένα, στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα από Βέροια και Κουλούρα, αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων που γίνονται στο σημείο από την Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο οδηγός της νταλίκας δεν κατάφερε να σταματήσει το βαρύ όχημα, που κατέπεσε με δύναμη στο πρώτο από τα ΙΧ που είχε μπροστά του. Αυτό με τη σειρά του συμπαρέσυρε δεκάδες άλλα ΙΧ.

Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άμεσα έσπευσαν στο σημείο οχήματα της Υπηρεσίας για να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των οδηγών των ΙΧ. Κατάσβεσαν την νταλίκα που προκάλεσε το ατύχημα καθώς και ένα ακόμα ΙΧ που ενεπλάκη στο ατύχημα.

Ένα άτομο (πιθανότατα άντρας) ανασύρθηκε νεκρός και απανθρακωμένος από άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το πρώτο ΙΧ, ενώ τρία ακόμη άτομα ανασύρθηκαν νεκρά από άλλα ΙΧ, πριν προλάβει η ΠΥ να προσεγγίσει στο σημείο. Στους 22 είναι αυτή τη στιγμή οι τραυματίες.

Ο διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθος Αθανασόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της δυστυχήματος, δήλωσε πως πρόκειται για «φοβερή καραμπόλα και για μάζες αυτοκινήτων», ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες.

Πέντε άτομα είναι σοβαρά τραυματισμένα και έχουν μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι τραυματίες, που μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.

Η κυκλοφορία από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης και Θεσσαλονίκης, με εκτροπές από τον κόμβο Πολυμύλου και τον κόμβο Νησελίου, αντίστοιχα.

Αυτή τη στιγμή οι Αρχές ερευνούν τη νταλίκα.

karampola.jpg
karampola1.jpg
karampola2.jpg
karampola3.jpg
karampola4.jpg
karampola5.jpg
karampola6.jpg
karampola7.jpg


Ετικέτες