Το Αζερμπαιτζάν επενδύει στην πολιτιστική συνεργασία με την Ελλάδα

Loading...


Του Κώστα Καραμεσίνη 
Είναι γεγονός ότι ο ελληνικός λαός άρχισε να ακούει και να μαθαίνει για το Αζερμπαιτζάν μέσω των επενδύσεων που θα έκανε αυτό στον τομέα του φυσικού αερίου και των αγωγών διέλευσής του από τη χώρα μας.

Όμως ο πρέσβης του Αζερμπαιτζάν στην Ελλάδα κύριος Rahman Mustafayev, άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας, εδώ και τρία χρόνια φροντίζει να κάνει γνωστή τη χώρα του σε μας << επενδύοντας >> σε έναν άλλο τομέα, αυτόν του πολιτισμού. Ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο η << η επένδυση >> πήρε δυναμικό χαρακτήρα.

 Τον Απρίλιο του 2014 η Μουσική Ακαδημία του Μπακού κατέπληξε το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με τις συναυλίες που έδωσε. Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, στό Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και με πρωτοβουλία του ιδρύματος Heydar Aliyev, του κορυφαίου ιδρύματος της φίλης χώρας στο οποίο προεδρεύει η πρώτη κυρία του Αζερμπαιτζάν Mehriban Aliyeva, η Κρατική Ορχήστρα Δωματίου του Αζερμπαιτζάν εντυπωσίασε το πολυπληθές κοινό με τα έργα που εκτέλεσε.

Tο ίδρυμα Heydar Aliyev και η πρόεδρος του δεν έμειναν σ’ αυτά αλλά θέλησαν να μας προσφέρουν και άλλα στοιχεία του πολιτισμού της χώρας τους. Ετσι, στις 27 Σεπτεμβρίου 2014, θα δοθεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού φιλανθρωπική καλλιτεχνική παράσταση Αζερικής μουσικής από το Κρατικό Χορευτικό Συγκρότημα και την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Αζερμπαιτζάν που για πρώτη φορά θα εμφανιστούν ενώπιον του ελληνικού κοινού.

Την παράσταση θα τιμήσει με την παρουσία της η κυρία Mehriban Aliyeva, πρόεδρος του ιδρύματος και σύζυγοςτ του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν.

Με την εκδήλωση αυτή κορυφώνεται το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της πρεσβεία ςτου Αζερμπαιτζάν στην Ελλάδα για τη φετινή χρονιά. Μπορεί λοιπόν να γνωρίσαμε το Αζερμπαιτζάν αρχικά από το φυσικό αέριο, αυτό όμως φρόντισε να το μάθουμε και πολιτιστικά. Η αίσθηση που αφήνει στον κόσμο της χώρας μας είναι πως δεν έχει μόνο φυσικούς πόρους πρός εξαγωγή αλλά και μια κουλτούρα αξιόλογη και πλούσια την οποία αξίζει να την γνωρίσει κάποιος. Θα έλεγε κανείς ότι ο πολιτισμός κατά βάση και όχι η οικονομία της χώρας αυτής είναι το βασικό προιόν της εξαγωγικής της μηχανής.

Υποσημείωση:Χορηγός Επικοινωνίας μεταξύ των άλλων είναι και το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ


 Ετικέτες