Το Άγιο Όρος φροντίζει όχι μόνο για το πνεύμα αλλά και για το σώμα.

Loading...


Οι νεαρές εργάτριες, μικρές μέλισσες, είναι αυτές που παρασκευάζουν την πρώτη ύλη της μοναδικής αγιορείτικης κηραλοιφής μέσα στην κυψέλη τους.

(Μέσα) στα παρθένα δάση του Αγίου Όρους και στις μικρές θήκες της κυψέλης αποθηκεύουν σιγά σιγά το μέλι και μας δίνουν το πολύτιμο αυτό χρυσό υγρό.

 Μετά την συγκομιδή ο μελισσοκόμος μοναχός λιώνει και καθαρίζει το κερί της μέλισσας και μέρος από την πολύτιμη αυτή σοδιά μπαίνει σε σαπούνια, κρέμες και άλλα προϊόντα φροντίδας για τον άνθρωπο.

Το κερί της μέλισσας έχει εξαιρετικά ευεργετικά συστατικά για το δέρμα. Είναι προστατευτικό καθώς δρα στην επιφάνεια του δέρματος μαζί με την κατάλληλη λοσιόν και κρέμα και σχηματίζει ένα προστατευτικό κάλυμμα ενάντια στα μικρόβια και τους εξωτερικούς παράγοντες. Αυτό το εμπόδιο, σύμφωνα με τους Αγιορείτες μοναχούς που παρασκευάζουν τις παραδοσιακές κεραλοιφές αιώνες τώρα με παγκοσμίως μοναδικές συνταγές, αποτελεί ένα δείκτη προστασίας ενάντια στους ερεθισμούς επιτρέποντας παράλληλα στο δέρμα να αναπνέει.

Οι γνήσιες αγιορείτικες κηραλοιφές έχουν επίσης θεραπευτικές ιδιότητες. Στην φυσική του κατάσταση το κερί είναι μια σταθερή αλλά εύπλαστη ύλη. Τήκεται και συνδυάζεται με άλλα συστατικά και έτσι το κερί προσθέτει το «σώμα» στις εξαιρετικές αυτές συνταγές και δίνει παχύρευστες κρέμες με μοναδική σύνθεση. Όπως και άλλα προϊόντα της κυψέλης, (μέλι, βασιλικός πολτός, πρόπολη) που θα βρείτε στην Έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους) το κερί προσφέρει αντιφλεγμονώδη δράση, αντιβακτηριδιακά και αντιικά οφέλη σύμφωνα με το περιοδικό Delicious Living, και έτσι καθίσταται δυνητικά ευεργετική για τη θεραπεία ήσσονος σημασίας ερεθισμών του δέρματος.

Ο Καρτσωναίοι μοναχοί του Αγίου Όρους, που δημιουργούν τέσσερις διαφορετικές γνήσιες κηραλοιφές (αντιγηραντική, για κρυολογήματα, για παιδιά, αγνή για κάθε χρήση) αναφέρουν ότι το ξηρό και τραχύ δέρμα μπορεί να επωφεληθεί από τις κηραλοιφές και τα σαπούνια που περιέχουν κερί μέλισσας. Όταν προστίθεται το κερί της μέλισσας σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος, το κερί δρα ως μαλακτικό και υγραντικό, αντλώντας την υγρασία και εξασφαλίζοντας τη σφράγιση του. Οι κηραλοιφές περιέχουν επίσης βιταμίνη Α, η οποία είναι ευεργετική στο μαλάκωμα και την ενυδάτωση του ξηρού δέρματος και στην ανασυγκρότηση των κυττάρων.

Ο πατήρ Ισαάκ, στο κελί Αγίου Γεωργίου Φανερωμένου στο Άγιο Όρος παρασκευάζει επίσης εξαιρετικές κηραλοιφές οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά από την Έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους και το ηλεκτρονικό κατάστημα που φτιάχτηκε για αυτήν (http://www.artionrate.com/index.php/eshop/monasthriakes-therapeies/keraloifes). Ο π. Ισαάκ υπενθυμίζει στους χρήστες της γνήσιας αγιορείτικης κηραλοιφής ότι το κερί της μέλισσας έχει ήπιες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Τα λόγια του έρχονται να επιβεβαιώσουν και ερευνητές από όλο τον κόσμο καθώς έχει αποδειχθεί πως ο συνδυασμός μελιού, ελαιολάδου και κεριού μέλισσας όταν εφαρμοστεί σε εργαστηριακές πλάκες στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα βακτήρια Staphylococcus aureus και ο μύκητας, Candida albicans, αναστέλλει την ανάπτυξη των βακτηρίων και των μυκήτων. Το μείγμα μέλι/κερί μέλισσας είναι ευεργετικό στην αγωγή ενάντια στα εξανθήματα και άλλες βακτηριακές δερματικές παθήσεις.

Γνωρίστε τα γνήσια προϊόντα του Αγίου Όρους. Αποστέλλονται ταχυδρομικά στην πόρτα σας. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310456020

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα :www.artionrate.com/index.php/eshop

 tilegrafima.gr