Τι εξήγηση έδωσε η Aegean στον Παλαιστίνιο Πρέσβη στην Αθήνα για το συμβάν με τους Ισραηλινούς

Loading...


Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα κ. Marwan Toubassi, υποδέχτηκε την Πέμπτη 07/01/2016, τον κ. Δημήτρη Γερογιάννη (Managing Director) της Aegean Airlines στην Πρεσβεία κατόπιν αιτήματος του κ. Γερογιάννη.

Ο κ. Πρέσβης ενημέρωσε τον κ. Γερογιάννη για τις διαστάσεις που πήρε το συμβάν της Κυριακής 03/01/2016, στην πτήση της Aegean από Αθήνα προς Tel Aviv, και κατά πόσο η ρατσιστική συμπεριφορά των Ισραηλινών ξεπερνάει κάθε όριο και δεν σέβεται την κυριαρχία των κρατών, των νόμων και των οργάνων τους. Αναφέρθηκε επίσης ότι αυτές οι συμπεριφορές ξεπερνούν τα σύνορα της Παλαιστίνης ακόμα και σε χώρες όπως η Ελλάδα, που είναι η όαση της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία πάντα ήταν και είναι στο πλευρό όλων των αδικημένων λαών και αγωνίζεται κατά των ρατσιστικών διακρίσεων.

Αναφέρθηκε επίσης ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι μέρος των απαράδεκτων και ρατσιστικών πράξεων των Ισραηλινών που τις βιώνει ο λαός μας καθημερινά είτε στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης (όπως ο εποικισμός, το ρατσιστικό τείχος, τις δολοφονίες και τον διωγμό), είτε στο ίδιο το Κράτος του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων πολιτών, κάτι το οποίο υποδηλώνει το Απαρτχάιντ. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον, που εάν δεν αντιμετωπιστούν αυστηρά από τη Διεθνή Κοινότητα και από όλους, σίγουρα θα επαναληφθούν με πιο έντονο και προκλητικό τρόπο.

Ο κ. Γερογιάννης με τη σειρά του ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη για τις συγκυρίες του συμβάντος και εξέφρασε τη λύπη του για όλα τα γεγονότα που προκλήθηκαν εξαιτίας των ρατσιστικών πράξεων κάποιων Ισραηλινών ταξιδιωτών, προσθέτοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Aegean Airlines σχετικά με το συγκεκριμένο γεγονός.Ετικέτες