Συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο ο αρχιμανδρίτης-πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών

Loading...


Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ελεήμονος Εταιρείας-Γηροκομείο Αθηνών πατέρας Προκόπιος Μπούμπας, καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για οφειλές στην εφορία που ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ.

Αρχικά ο πρόεδρος του Γηροκομείου βρέθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών ενώ λίγο μετά τις 3 οδηγήθηκε στην Ευελπίδων προκειμένου να περάσει αυτόφωρη διαδικασία.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχει οφειλή της Ελεήμονος Εταιρείας προς το ΙΚΑ που ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ.

Ποιος είναι ο Προκόπιος Μπούμπας
Ο Νικόλαος Προκόπιος Μπούμπας, σημερινός πρόεδρος του ΔΣ του γηροκομείου Αθηνών έχει μια μακρά θητεία σε αυτή τη θέση. Ξεκίνησε ως εφημέριος στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και ακολούθως με προσωρινή διοίκηση εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Ελεήμονος Εταιρείας και έγινε πρόεδρος.

Μηλείχιος χαρακτήρας, άνθρωπος που από την αρχή στεκόταν στο πλευρό των εργαζομένων, φαινόταν ότι είχε την πρόθεση και όλη τη διάθεση να συνεχίσει την μέχρι του 2004 καλή πορεία του Γηροκομείου Αθηνών.

Μετά από λίγα χρόνια θα ξεκινούσε ένα μπαράζ δηλώσεων από εργαζομένους στο Γηροκομείο και ένας πόλεμος προκειμένου αυτοί να φτάσουν στο τραγικό σημείο να ζητούν δεδουλευμένα 4 ετών καθώς σύμφωνα με όσα έχει πει και ο ίδιος τα οικονομικά του γηροκομείου ήταν σε δραματική κατάσταση.

Σημειώνεται ότι η περιουσία του γηροκομείου μετρά περίπου 700 ακίνητα – μεταξύ των οποίων διαμερίσματα και ακίνητα στο Κολωνάκι, το Σύνταγμα, την Ομόνοια και το Μαρούσι, εκ των οποίων μισθωμένα είναι σήμερα μόλις τα 150.

Σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει πριν από λίγους μήνες η οικονομική κρίση ήταν το τελειωτικό χτύπημα για το γηροκομείο στη λογική ότι τα ακίνητα που διέθετε προς ενοικίαση ξενοικιάζονταν το ένα μετά το άλλο καθώς οι ενοικιαστές αδυνατούσαν να πληρώνουν.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν πριν από λίγους μήνες της πρώην συμβούλου-ταμία του Γηροκομείου είχε γίνει λόγος για ακίνητα κατειλημμένα χωρίς οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν μίσθωμα. Η κυρία Πολυξένη Μπρατάκου, η πρώην σύμβουλος-ταμίας, κατέθεσε μάλιστα σχετική αναφορά στην εισαγγελέα Διαφθοράς.

Τα τελευταία χρόνια και στη σκιά των καταγγελιών για κακοδιαχείριση των οικονομικών του γηροκομείου η κατάσταση πήρε τεράστιες διαστάσεις με τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται. Έτσι ενώ το γηροκομείο είχε αρχικά σε λειτουργία 9 περίπτερα-οικήματα, έφτασε σήμερα να έχει σε λειτουργία μόλις τα 2 εξ αυτών.

Η κρίση στο γηροκομείο χτύπησε όμως όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο και τους γέροντες και τις γερόντισσες οι οποίοι άθελά τους έγιναν αποδέκτες αυτής της τραγικής κατάστασης. Υφίστανται καθεστώς μεσαίωνα καταγγέλλουν εργαζόμενοι του γηροκομείου καθώς υποσιτίζονται και δεν έχουν ούτε καν ζεστό νερό για να πλυθούν. Όσο για θέρμανση και πετρέλαιο, ούτε λόγος.

Σε πρόσφατες δηλώσεις ο πατέρας Μπούρμπος είχε απευθύνει για μια ακόμη φορά έκκληση στον πρωθυπουργό προκειμένου να παρέμβει προσωπικά για την επίλυση των προβλημάτων του γηροκομείου καθώς η κατάσταση, όπως τότε είχε πει, είχε φτάσει σε οριακά επίπεδα με τρέχουσες οφειλές τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα που αντιστοιχούσαν σε ιλιγγιώδη ποσά με αρκετά μηδενικά.Ετικέτες