Στο Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Loading...


Η ενδυνάμωση των δεσμών του κυπριακού Υπουργείου Παιδείας και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ζητήματα εκπαίδευσης των ομογενών, αλλά και το θέμα της αναβάθμισης της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντηση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Καδής ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για τις προσπάθειες που γίνονται για βελτίωση της ελληνικής γλώσσας στην κυπριακή εκπαίδευση, με συγκεκριμένα μέτρα που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Καδής είχε επίσης την ευκαιρία, να αναφερθεί στις εξελίξεις στην εκπαίδευση στην Κύπρο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις πολιτικές που προωθούνται σε σχέση με την ποιοτική αναβάθμιση της κυπριακής εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στους τομείς της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού τους έργου και της νέας πρότασης για το σύστημα ένταξης στη δημόσια εκπαίδευση.

Ο Υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο για την επίσκεψή του στο Υπουργείο, σημειώνοντας ότι η επίσκεψη εκτός από συμβολικό χαρακτήρα έχει και ουσιαστικό, καθώς αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς του Υπουργείου Παιδείας με τον Ελληνισμό της ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς και την πρόθεση να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση και βελτίωση των υφιστάμενων προγραμμάτων, τα οποία ήδη αξιολογούνται πολύ θετικά από τους ομογενείς εκπαιδευτικούς. Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι ανάμεσα στο Υπουργείο και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την οποία επιδιώκεται η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στους δύο φορείς.

Αποτιμώντας την επίσκεψή του στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής υπογράμμισε ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση, και ευχαρίστησε εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για το σύνολο των δράσεων και ενεργειών του για την Ομογένεια.

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προχώρησε σε μια ιδιαίτερα θετική αποτίμηση του προγράμματος επιμόρφωσης των ομογενών από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου που έχει πλέον καταστεί σημαντικός θεσμός, ενώ κατέθεσε και τις σκέψεις του ως προς την ενδυνάμωση των υφιστάμενων δεσμών με το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, τόσο σε επίπεδο ανταλλαγής εκπαιδευτικών όσο και σε επίπεδο ανάπτυξης δράσεων με τα παιδιά στα πλαίσια προγραμμάτων θερινών κατασκηνώσεων.Ετικέτες