Στην Αλβανία βρήκαν κλεμμένες εικόνες από την Ήπειρο

Loading...


Οι αλβανικές αρχές φαίνεται να βρίσκονται στα ίχνη της σπείρας που λεηλατεί ελληνορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια σε περιοχές της Ηπείρου μετά τον εντοπισμό ενός 44χρονου που είχε βγάλει στο «σφυρί» 40 εκκλησιαστικές εικόνες και έργα τέχνης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας της Κορυτσάς ο φερόμενος ως μεταπράτης του κυκλώματος Λουκά Μπινιάκου ο οποίος κατάφερε να διαφύγει κατά τη διάρκεια εφόδου στο σπίτι του πωλούσε τα αντικείμενα που προέρχονται από την Ελλάδα αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες αν είχαν κλαπεί η αγοραστεί.

Ο 44χρονος κάτοικος Κορυτσάς είχε ξεκινήσει επαφές για την πώληση 13 θρησκευτικών εικόνων, τριών πανοραμικών εικόνων, ενός ασημένιου δισκοπότηρου, ασημένιων δίσκων, ξύλινων κατασκευών αλλά και αντικειμένων. Σύμφωνα με το epiruspost.gr έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι μεταφέρει από την Ελλάδα πολύτιμα αντικείμενα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των συνεργατών του βρίσκονται συνεχίζονται από την τοπική Αστυνομία.Ετικέτες