Στην Αλβανία βρήκαν εικόνες κλεμμένες από την Ήπειρο

Loading...


Στα ίχνη της σπείρας που λεηλατεί ελληνορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια σε περιοχές της Ηπείρου φαίνεται πως βρίσκονται οι αλβανικές αρχές, μετά τον εντοπισμό ενός 44χρονου που είχε βγάλει στο «σφυρί» 40 εκκλησιαστικές εικόνες και έργα τέχνης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας της Κορυτσάς, ο φερόμενος ως μεταπράτης του κυκλώματος Λουκά Μπινιάκου, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει κατά την διάρκεια εφόδου στο σπίτι του, πωλούσε τα αντικείμενα που προέρχονται από την Ελλάδα αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν είχαν κλαπεί ή αγοραστεί.

Ο 44χρονος κάτοικος Κορυτσάς είχε ξεκινήσει επαφές για την πώληση 13 θρησκευτικών εικόνων, τριών πανοραμικών εικόνων, ενός ασημένιου δισκοπότηρου, ασημένιων δίσκων, ξύλινων κατασκευών και άλλων αντικειμένων. Σύμφωνα με το epiruspost.gr, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι μεταφέρει από την Ελλάδα πολύτιμα αντικείμενα χωρίς τα απαραίτητα έγραφα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του και την ταυτοποίηση των συνεργών του βρίσκονται σε εξέλιξη από την τοπική Αστυνομία.Ετικέτες