Στέλεχος της Εκκλησίας της Ελλάδος υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Loading...


Την υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας έκανε γνωστή ο θεολόγος και δημοσιογράφος, Γιώργος Βασιλείου, διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Όπως αναφέρεται σε δελτίου Τύπου που εκδόθηκε: «Έτοιμος και αποφασισμένος να εργασθεί για το καλό της κοινωνίας, για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που μαστίζουν την χώρα εν μέσω συνθηκών γενικευμένης πολιτιστικής, ηθικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης, δηλώνει ο Θεολόγος και Δημοσιογράφος Γιώργος Βασιλείου, στην πρώτη του δήλωση με την οποία ανακοινώνει την συστράτευση του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Γιώργος Βασιλείου ξεκαθαρίζει πως η απόφαση του να εμπλακεί με την Πολιτική είναι μια προσωπική απόφαση η οποία αφετηρία έχει το αίσθημα της προσφοράς στην Πατρίδα και τον τόπου που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Για την αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας μάλιστα, τονίζει πως η κίνηση του αυτή είναι καθαρά προσωπική και δεν συνδέεται με την Εκκλησία η οποία παραδοσιακά στέκεται πέρα και πάνω από τα κόμματα.

Η δήλωση του κ. Γιώργου Βασιλείου έχει ως εξής:
«Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της παράταξης ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αυθόρμητη απάντηση στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξης Τσίπρας για συστράτευση προσώπων, που θα μπορέσουν μέσω των εμπειριών τους να συμβάλουν στην αντιμετώπιση και στην υπέρβαση της ανθρωπιστικής κρίσης που ταλανίζει την χώρα της. Σκοπός της συμμετοχής μου αυτής είναι η συστράτευσή μου και η προσφορά μου στον δίκαιο αυτόν αγὠνα, στο ποσοστό της ευθύνης που μου αναλογεί για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που μαστίζουν την χώρα εν μέσω συνθηκών γενικευμένης πολιτιστικής, ηθικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης. Μία συστράτευση που επιθυμία μου είναι να δώσει ένα νέο δείγμα γραφής και νέο πολιτικό ήθος ενότητας και όχι διάσπασης του κοινωνικού ιστού της χώρας και η οποία πιστεύω ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αδυνάτων, στην αντιμετώπιση της δυστυχίας των θυμάτων της οικονομικής κρίσης, στην επικράτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, στην απαλλαγή του πόνου από τον εμπερίστατο συνάνθρωπό μας και στην υπεράσπιση των περιθωριοποιημένων συνανθρώπων μας μέσω των αναγκαίων θεσμικών μεταρρυθμίσεων και τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι η συμμετοχή μου στα πολιτικά δρώμενα του Νομού, δεν θα πρέπει επουδενί να ταυτιστεί με τις θεσμικές θέσεις που κατέχω στον χώρο της Εκκλησίας. Άλλωστε, η Εκκλησία είναι ένας θεσμός, ο οποίος πάντοτε στεκόταν και συνεχίζει να στέκεται μακριά και πάνω από κομματικές ταυτότητες, αφού σκοπός της είναι να υπηρετεί κάθε άνθρωπο.

Θα ήθελα, τέλος, απευθυνόμενος προσωπικά πρός κάθε Αιτωλοακαρνάνα και Αιτωλοακαρνάνισσα, να υποσχεθώ ότι με όλες μου τις δυνάμεις θα αγωνιστώ για να υπερβούμε τα αδιέξοδα που έχουν προκύψει στη χώρα. Αφήνουμε λοιπόν το χθές και μαζί κερδίζουμε το αύριο. Για τον Νομό μας, για την Πατρίδα μας».Ετικέτες