«Σκόνη και θρύψαλα» η υποψηφιότητα Γ.Ιωαννίδη για Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Loading...


«Κάηκε» με το «καλημέρα» η υποψηφιότητα Γ.Ιωαννίδη για την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης αφού είναι ένας εκ των τριων βουλευτών της ΝΔ που έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό που δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες του.

Ο γαλάζιος βουλευτής της Α’ Αθηνών Βασίλης Κικίλιας και ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Ιωαννίδης είναι οι δύο από τους τρεις βουλευτές της ΝΔ που εντοπίστηκαν να έχουν βγάλει εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό.

Μάλιστα υπάρχει και τρίτος βουλευτής της ΝΔ το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά βρίσκεται με αυτά των Κικίλια και Ιωαννίδη στη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. Σύμφωνα με τον κατάλογο που προέκυψε από τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, οι συγκεκριμένοι τρεις έβγαλαν συνολικά 3,5 εκατ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

Τα επίμαχα εμβάσματα των τριών βουλευτών εστάλησαν σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο του 2009-2012 και το ποσό δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες των τριών πολιτικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε ένας τους έβγαλε στο εξωτερικό ποσό που είναι λίγο πάνω από το ένα εκατ. ευρώ. Η αποκάλυψη έγινε από τη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, η οποία περιλαμβάνει 600 φορολογούμενους που διακίνησαν μεγάλα ποσά, χωρίς να τα έχουν δηλώσει στην εφορία.

Θα το μετανιώσουν πάρα πολύ στην ΝΔ που δεν έδωσαν το «χρίσμα» στον Α.Τζιτζικώστα, αλλά τώρα είναι αργά για δάκρυα. Σε κάθε περιφέρεια κατάφεραν να έχουν αντίπαλο από έναν «αντάρτη» και με τις υποψηφιότητες που κατεβάζουν κινδυνεύουν να κλάινε «γοερώς» τον Μάϊο.Ετικέτες