Σε φόρουμ στη Μόσχα για το θέμα των πολυτέκνων ο Αν. Νεράντζης

Loading...


Ένα από τα γνωστότερα ιδρύματα του κόσμου, εκείνο του Αγ. Ανδρέα του Πρωτόκλητου, που εδρεύει στη Μόσχα, διοργάνωσε εκεί προσφάτως διεθνές φόρουμ με θέμα «Η πολύτεκνη οικογένεια και το μέλλον της ανθρωπότητας».

 Οι εργασίες του forum διεξήχθησαν στην τεράστια αίθουσα του Palais στο Κρεμλίνο, παρουσία 1000 και πλέον ακροατών-θεατών.
 Στο προεδρείο της διημερίδας αυτής μετείχαν και έλαβαν τον λόγο θρησκευτικές, κοινοβουλευτικές, υπουργικές και ακαδημαϊκές προσωπικότητες από διάφορα κράτη (μεταξύ αυτών ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος – ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, Πρόεδρος του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας – θρησκευτικοί ηγέτες – ο Ρώσος Υπουργός Πολιτισμού – ο Ούγγρος Υφυπουργός Εξωτερικών – εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – ο Έλληνας Βουλευτής κ. Αναστάσιος Νεράντζης, επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας κ.α.).

 Ο κ. Νεράντζης, όπως και ο Ούγγρος υπουργός, αναφέρθηκαν εκτενώς στην οικτρή κατάσταση που παρουσιάζουν οι σχετικοί δείκτες στις χώρες τους και διατύπωσε την άμεση ανάγκη λήψεως μέτρων προς ενθάρρυνση της τεκνοποιίας και της πολυτεκνίας.
 Μετά το πέρας των εργασιών ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση και στο τέλος ο Πρόεδρος της κρατικής Ρωσικής Δούμα (Βουλής) δεξιώθηκε το Προεδρείο και τους επισήμους.Ετικέτες