Ρώσοι και Ουκρανοί ναύτες πριν 40 μέρες προσκυνούσαν μαζί τα Τίμια Δώρα…Σήμερα;; (video)

Loading...


Πριν από περίπου 40 ημέρες τα Τίμια Δώρα των Μάγων, που μεταφέρθηκαν από την Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους σε Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, ένωσαν Ρώσους και Ουκρανούς ναύτες στην Σεβαστούπολη. 

Σήμερα γίνεται το…40ημερο «μνημόσυνο» αυτής της ενότητας…
Αρχές Φλεβάρη τα Δώρα των Μάγων είχαν μεταφερθεί στον κόλπο της Σεβαστούπολης  στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας. Τα δώρα των Μάγων «ανέβηκαν» στην ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας καταδρομικό «Moskva», όπου υπάρχει και εκκλησία!  Ουκρανοί και Ρώσοι ναύτες προσκύνησαν μαζί τα Δώρα.

Σήμερα ρωσικές σημαίες υψώθηκαν στον ουκρανικό ναύσταθμο στη Σεβαστούπολη…Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Ναυτικού Σέργκι Μπογκντάνοφ ανακοίνωσε ότι 200 φιλορώσοι πολιτοφύλακες κατέλαβαν το αρχηγείο του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Σεβαστούπολη. «Είναι περίπου 200, ορισμένοι φορούν κουκούλες. Δεν είναι οπλισμένοι και δεν έχει πέσει πυροβολισμός από την πλευρά μας. Έχουν οχυρωθεί στο εσωτερικό του κτιρίου», είπε.

Πηγή του Ρόιτερς μετέδωσε ότι τρεις ρωσικές σημαίες υψώθηκαν σε μία από τις πύλες του ουκρανικού ναυστάθμου στη Σεβαστούπολη. Τρεις ένοπλοι, πιθανότατα ρώσοι στρατιώτες με στολές χωρίς διακριτικά, έχουν τοποθετηθεί στην πύλη, ενώ μονάδες «αυτοάμυνας», έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ιχόρ Τενιούχ διεμήνυσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν θα αποσυρθούν από την Κριμαία, παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τη συνθήκη προσάρτησης της περιοχής στη Ρωσία.

alt

{youtube}SJe9199bj_M{/youtube}Ετικέτες