Πούτιν: Απαράδεκτη η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας

Loading...


Δήλωση σε συνομιλία με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Μιλάνο – Συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή διάλογο.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν «την όποια παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας» σε συνομιλία που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Μιλάνο, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν χθες το βράδυ «επί μακρόν σε μια φιλικότατη και εγκάρδια ατμόσφαιρα» στο δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας προς τους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής Ασίας – Ευρώπης, στο Μιλάνο.

Ως εκ τούτου η συνάντηση  που είχε προγραμματιστεί για σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, η συζήτηση αφορούσε τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας, τις σχέσεις Ε.Ε. – Ρωσίας, καθώς, επίσης, και την παρούσα φάση του Κυπριακού με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την τουρκική οδηγία προς ναυτιλομένους, αναφορικά με την ΑΟΖ.

«Ο κ. Πούτιν, επαναβεβαίωσε τη ρωσική θέση αρχής τόσο σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού όσο και το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της», συμπληρώνει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή διάλογο και, αναλόγως των εξελίξεων, να προγραμματιστούν επισκέψεις εκατέρωθεν.

Μάλιστα, έπειτα από τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανάρτησε στο Twitter μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται με τον Πρόεδρο της Ρωσίας και σχολίασε: «Εξαιρετική η συνάντηση με τον Πρόεδρο Πούτιν για τις σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας και την παρούσα φάση του Κυπριακού».

Η φωτογραφία την οποία ανάρτησε στο Twitter o κ. ΑναστασιάδηςΕτικέτες