Παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του Κυπριακού διαβλέπουν τα κόμματα

Loading...


Παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του Κυπριακού διαβλέπουν τα ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κόμματα, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη συνέχιση του στάτους κβο στην Κύπρο.Συμφωνούν, επίσης, ότι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα αποτελέσουν θετικό βήμα για τη συνολική λύση του Κυπριακού.

Αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων συναντήθηκαν σήμερα στο Λήδρα Πάλας, παρουσία του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μίροσλαβ Λάιτζακ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο και της πρέσβειρας της χώρας στη Λευκωσία, Οξάνα Τόμοβα, στο πλαίσιο τακτικών συναντήσεων που πραγματοποιούνται κάθε μήνα.

Σε ανακοίνωση που ανέγνωσε ο κ. Λάιτζακ, αναφέρεται ότι τα ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κόμματα συμφώνησαν να συνεχίσουν τον δικοινοτικό διάλογο, ο οποίος άρχισε πριν από 25 χρόνια, με στόχο τη λύση του Κυπριακού στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Νωρίτερα, ο Σλοβάκος επίσημος είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για την Αμμόχωστο. Επιπλέον, υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας σε θέματα Υγείας μεταξύ της Κύπρου και της Σλοβακίας.Ετικέτες