Πανηγύρισε η ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κατάνυξη εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου του θαυματουργού στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Στυλίδος, το διήμερο 10 και 11 Φεβρουαρίου.

Την Τρίτη το απόγευμα, παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ” αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Φθιώτιδος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ιερό συλλείτουργο με τη συμμετοχή των πατέρων της Μονής και ιερέων ομόρων Ενοριών. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αγαθόνικος Βενετσάνος. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου και ακολούθησε το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Την Ιερά Μονή επισκέφθηκε μετά την θεία Λειτουργία που ετέλεσε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Αυλακίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, ο οποίος προσκύνησε την θαυματουργό εικόνα του Αγίου και ευχήθηκε στους πατέρες και τους προσκυνητές.

Εκατοντάδες ήταν και οι προσκυνητές που και τις δύο ημέρες παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και την χιονόπτωση ανηφόρησαν στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Βλασίου. Μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος, ο πολιτευτής κ. Δημήτριος Κατσικονούρης, ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λυκείου Λαμίας με καθηγητές και αντιπροσωπία μαθητών και άλλοι τοπικοί φορείς της Στυλίδος.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Βλασίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης με Ιερά Παράκληση και τον μεθέορτο Εσπερινό. Σημειωτέον ότι το Καθολικό της Μονής τιμάται στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Το όνομά της ως Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου επήρε από το παρεκκλήσιο που ευρίσκεται παραπλεύρως του Καθολικού. Μέγας πνευματικός θησαυρός της Ιεράς Μονής είναι η μυροβλύζουσα εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος, που ευρίσκεται εντός του Καθολικού.

stilida_pan1.jpg
stilida_pan3.jpg
stilida_pan4.jpg
stilida_pan6.jpg
stilida_pan8.jpg
stilida_pan12.jpg
stilida_pan14.jpg
stilida_pan17.jpg
stilida_pan19.jpg
stilida_pan20.jpg


Ετικέτες