Πανήγυρις στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Κυνηγού

Loading...


Τετραήμερο εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης, όπου θα τιμηθεί η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Ιερέως του Πλανά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον Ιερό Ναό: «Από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της Ιεράς Μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Ιερέως του Πλανά, Ιδρυτού και Εφόρου της ανωτέρω Ενορίας, του οποίου τα Ιερά Λείψανα και η Τιμία Κάρα φυλάσσονται στον ως άνω Ιερό Ναό, θα τελεσθούν οι εξής Ιερές Ακολουθίες κατά το κατωτέρω πρόγραμμα:

1. Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου τ. ε.:
-05:30΄ μ.μ.: Ακολουθία Α΄ Στάσεως Χαιρετισμών.
-07:00΄ μ.μ.: Ακολουθία Α΄ Στάσεως Χαιρετισμών.
-08:30΄ μ.μ.: Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Θα ψάλει η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

2. Σάββατον 28 Φεβρουαρίου τ. ε.:
-07:00΄ π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
-06:30΄ μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

3. Κυριακή 1 Μαρτίου τ. ε. (της Ορθοδοξίας):
-07:00΄ π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
-05:00΄ μ.μ.: Περιφορά της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου του Πλανά και ακολούθως ο Κατανυκτικός Εσπερινός (της Κυριακής της Ορθοδοξίας). Κατ’ αυτόν θα ομιλήση ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Παπαδάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, με θέμα: «Ο Άγιος Νικόλαος Πλανάς – Πρότυπο Αγιότητος».

4. Δευτέρα 2 Μαρτίου τ. ε.:
-07:00΄ π.μ.: Όρθρος, Ώρες και Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.

Ειδικώς υπενθυμίζεται ότι με Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εάν η μνήμη του Αγίου (2 Μαρτίου) συμπέσει εντός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τότε η εορτή μετατίθεται στην πρώτη Κυριακή του μηνός Μαρτίου.

Παρακαλούνται οι φιλακόλουθοι να μετάσχουν των ανωτέρω Πνευματικών Ευκαιριών».Ετικέτες