Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με την Ρένα Δούρου σε Κύθηρα και Αντικύθηρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τα Κύθηρα και Αντικύθηρα επισκέφτηκε την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Υπουργό κύριο Δρίτσα, την Περιφερειάρχη κυρία Δούρου, τον βουλευτή Α» Πειραιά κύριο Λεωτσάκο και από Ανώτατους Αξιωματικούς της Προεδρίας, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Κυθήρων κυρίου Χαρχαλάκη.

Η επίσκεψη του Προέδρου προγραμματίστηκε στα πλαίσια εορτασμού της 151ης επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος ξεκίνησε την επίσκεψη του από τα Αντικύθηρα. Φτάνοντας εκεί με ελικόπτερο τύπου Chinook προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο περίπου στις 10:00 π.μ. όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος του Δήμου Κυθήρων κύριος Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Μετέβησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μύρωνος, προσκύνησαν, έγινε ξενάγηση από τον πατέρα Αντώνιο. Μιλώντας μαζί του ο Πρόεδρος του είπε μεταξύ άλλων «εσείς εδώ φυλάτε Θερμοπύλες» και τον συνεχάρη για το σθένος και την ψυχική του δύναμη. Ενημερώθηκε αναλυτικά για τις ενάλιες έρευνες του μηχανισμού των Αντικυθήρων και στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Ορνιθολογικό Σταθμό (Ο.Σ.Α) όπου του έγινε παρουσίαση του έργου που γίνεται εκεί, από τον κύριο Γεώργιο Σγούρο.

Ο Πρόεδρος αναχώρησε από το ελικοδρόμιο των Αντικυθήρων με προορισμό το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Ωνάσης». Γύρω στις 12.00 φτάνοντας στο αεροδρόμιο των Κυθήρων, τον περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Γνωρίζουμε τους στενούς δεσμούς του Προέδρου με το νησί. Μια ανθοδέσμη του προσφέρθηκε από ένα κοριτσάκι και τον περίμεναν φίλοι του ο κ.Μανώλης Καλοκαιρινός, ο Ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Κασιμάτης. Ο «καθηγητής της καρδιάς μου» είπε στους συνεργάτες του, μη κρύβοντας την συγκίνηση και την χαρά του καθώς ο κύριος Κασιμάτης υπήρξε δάσκαλος του.

Στη συνέχεια Αναχώρησε για την Χώρα όπου τον υποδέχτηκαν και όλες οι τοπικές αρχές. Στη συνέχεια μετέβη στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου όπου τον καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ. Ακολούθησε δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση. Μετά το τέλος της δέησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, έγινε κατάθεση στεφάνου, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας απο την κ.Ελένη Χάρου Κωροναίου, και στη συνέχεια παρέλασαν μαθητές των σχολείων, το Άγημα στρατού, και η στρατιωτική μπάντα που ήρθαν νωρίτερα στο νησί από την Πελοπόννησο. Ο Πρόεδρος στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο και σε μια σύντομη τελετή του έγινε επίδοση της απόφασης αναμνηστικής πλακέτας, της Ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη των Κυθήρων από τον Δήμαρχο.

Στις 14.00 το μεσημέρι στην αίθουσα ¨Δημήτρη Στάη» του Κυθηραικού Συνδέσμου, παρατέθηκε επίσημο γεύμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την συνοδεία του καθώς επίσης και σε επίσημους προσκεκλημένους του Δημάρχου . Έγινε η καθιερωμένη προσφώνηση και αντιφώνηση των δύο αντρών και δόθηκαν δώρα στον Πρόεδρο από τον Δήμαρχο. Στη συνέχεια μετά το γεύμα αναχώρησαν με προορισμό την Ιερά Μονή των Μυρτιδίων για προσκύνημα. Εκεί ο Σεβασμιώτατος υποδέχτηκε και ξενάγησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Τελευταία στάση του Προέδρου ήταν ο Ποταμός. Επισκέφτηκε την Ιλαριώτισσα ,προσκύνησε και ξεναγήθηκε από τον Μητροπολίτη και τον Πατέρα Μαριάτο αναφερόμενοι σε ένα μικρό ιστορικό της εκκλησίας. Στο Πνευματικό Κέντρο του Ποταμού η φιλαρμονική έπαιξε και ο Μαέστρος καθώς και οι μουσικοί εδέχθησαν τα συγχαρητήρια του Προέδρου. Επίσκεψη έκανε ο Πρόεδρος στο φωτογραφείο της Εβίτας Σοφίου. Αφιέρωσε χρόνο και θαύμασε την σπάνια συλλογή φωτογραφιών του παππού της. Εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού και ο Σύλλογος Ποταμού συναντήθηκαν μαζί του, συζήτησαν και του έδωσαν επίσης τα δικά τους δώρα.. Επισκέφτηκε τον Ανδριάντα του Στρατηγού Κορωναίου και έγινε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό του Ποταμού από τον κύριο Κοσμά Μεγαλοκονόμο.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του έγινε θερμή υποδοχή από τους κατοίκους στην πλατεία του Ποταμού καταχειροκροτήθηκε, συνομίλησε μαζί τους και προσφέρθηκαν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα. Στις 17.35 αναχώρησε ο Πρόεδρος από το νησί των Κυθήρων με προορισμό την Πρωτεύουσα.

Ευχαριστούμε την φωτογράφο Εβίτα Σοφίου.

2205kith.JPG
2205kith1.JPG
2205kith2.JPG
2205kith3.JPG
2205kith4.JPG
2205kith5.JPG
2205kith6.JPG
2205kith7.JPG
2205kith8.JPG
2205kith9.JPG
2205kith10.JPG
2205kith11.JPG
2205kith12.JPG
2205kith13.JPG
2205kith14.JPG
2205kith15.JPG


Ετικέτες