Ο… περίεργος «Μητροπολίτης Κρήτης», που λέει ότι κάνει… «θαύματα» και η κοσμική ελίτ του νησιού

Loading...


Η παρουσία του στην Κρήτη, με τον τίτλο μάλιστα του «μητροπολίτη Κρήτης, υπέρτιμου και έξαρχου Ευρώπης», όπως ακριβώς είναι ο επίσημος τίλος του επικεφαλής της Εκκλησίας της Κρήτης, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, όχι όμως μόνο για εκκλησιαστικά και θεολογικά θέματα.

Πρόκειται για τον αυτοαποκαλούμενο «Σεβασμιώτατο Ιλαρίωνα» ο οποίος, εκτός των άλλων παρουσιάζεται και ως «πρόεδρος» κάποιας «ελληνορωσικής μητροπολιτικής συνόδου», ενώ έχει φανατικούς οπαδούς ιδιαίτερα στον γυναικείο πληθυσμό της Κρήτης και σε αυτό που θα λέγαμε «κοινωνική ελίτ»! Στις φωτογραφίες και στις αναρτήσεις του στη σελίδα που διατηρεί στο facebook εμφανίζεται να επισκέπτεται ακριβά σαλόνια, να διαμένει (ή να φιλοξενείται) σε ακριβά ξενοδοχεία, να κάνει παρέες και να φωτογραφίζεται κυρίως με κυρίες στις οποίες κηρύττει… Έχει βαμμένο ξανθό μαλλί και γένι και φοράει συνήθως λευκό ή κόκκινο ράσο, μοιάζοντας περισσότερο με κάποιον των κοσμικών σαλονιών παρά ιερωμένο!

Το πραγματικό του όνομα είναι Θωμάς Κονσολάκης, είναι Κρητικός, και εμφανίζεται εκπρόσωπος κάποιου ιδρύματος στη Νέα Μάκρη, με το όνομα «Παναγία Θεραπεύτρια», όπου είναι και η έδρα του.

Κάποιοι λένε ότι στις συνάξεις που οργανώνει μοιράζει μύρο και… κάνει «θαύματα»! Σε κάθε περίπτωση, άνθρωποι που τον ακολουθούν περίπου ως προσωπικοί οπαδοί του, τον αντιμετωπίζουν τουλάχιστο σαν κάτι… «ιερό» και «θαυματουργό»!

«Ότι ακουμπάτε του δίνεται πνοή Θεού καμία στιγμή δεν θα είναι ίδια ούτε για εσάς ούτε για όποιον θα βρεθεί στον δρόμο σας…εις υγείαν σάς Δέσποτα μου σε όλες αυτές τις θεϊκές στιγμές που ζείτε και σε ακόμα δυνατότερες που θα έρθουν..καλημέρα και καλή συνέχεια στο έργο σας…!!!», έγραψε σήμερα μια από τους οπαδούς του σε ανάρτησή του στην οποία εμφανίζεται σε σαλόνι ξενοδοχείου να πίνει το ποτό του!

Και κάποια άλλη, στην ίδια φωτογραφία: «καθε μερα και ενα θαυμα….δεν ειναι τυχαιο….πρωτα απο τις Μαριες….χθες Ενα…σημερα Αλλο…Να ειστε παντα ευλογημενος και εμεις ολοι που σας αγαπαμε να μας διδετε την Ευλογια σας…….»

Η παρουσία και η δραστηριότητά του είναι γνωστή στην Εκκλησία της Κρήτης, η οποία πάντως για την ώρα δεν έχει αντιδράσει επίσημα με κάποιο τρόπο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη του έχει σταλεί μήνυμα να σταματήσει αυτή τη δραστηριότητά του, ενώ προειδοποιήθηκε ότι θα γίνει καταγγελία και στην αστυνομία προκειμένου να ελεγχθεί.