Ο οίκος Cusman & Wakefield θα διαχειριστεί την ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας

Loading...


Της Μαρίας Παπαθανασίου 

Ο  αμερικανικός όμιλος Cushman & Wakefield, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους οίκους real estate σε όλο τον κόσμο, αναμένεται να αναλάβει τη διαχείριση  της Εταιρείας Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας Α.Ε. (ΕΑΕΑΠ).

Η Cushman & Wakefield, ιδρύθηκε το 1917 και μέχρι πριν λίγο καιρό ανήκε στο Rockefeller Group, συναντήθηκε αυτή την εβδομάδα με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, στην οποία μετέχουν με 50% η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και με 50% το ελληνικό Δημόσιο, και ξεκινάει το έργο της άμεσα.
Η επιλογή της Cushman & Wakefield έγινε λόγω του κύρους το οποίο έχει στη διεθνή αγορά ακινήτων αλλά και λόγω της εθελοντικής της προσφοράς στη διαδικασία συγκρότησης και λειτουργίας της Εταιρείας Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας Α.Ε. (ΕΑΕΑΠ).

Ο πρόεδρος της μονάδας Global Brokerage, της Cushman & Wakefield, Bruse E. Mosler μαζί με το επιτελείο της μονάδας που αναλαμβάνει αυτά τα project επισκέφτηκαν την Αθήνα πριν λίγες μέρες. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του  κ. Mosler, η Cushman & Wakefield αντιμετωπίζει την πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ως μια μοναδική ευκαιρία για να προσφέρει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο και ανάλογων κοινωφελών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα.  Το πρώτο, και πιλοτικό, project με το οποίο θα ασχοληθεί η Cushman για την ΕΑΕΑΠ είναι η έκταση των 83 στρεμμάτων στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στη Βουλιαγμένη.

Η Cushman & Wakefield θεωρείται κολοσσός στην αγορά των επαγγελματικών ακινήτων. Λειτουργεί 250 γραφεία σε 60 χώρες, και απασχολεί περίπου  16.000 εργαζομένους. Στην Αθήνα αντιπροσωπεύεται για τις εμπορικές της δραστηριότητες από την Proprius, που είναι μέλος του δικτύου συνεργατών της και έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ στην αξιοποίηση του Ελληνικού.Ετικέτες