Ο Θεσπρωτός ιεραπόστολος στην Αφρική π. Κων/νος Κοσμίδης δείχνει αγάπη και για τη φύση!

Loading...


Αναγνώστης μάς έστειλε το παρακάτω μήνυμα, που αφορά στον Θεσπρωτό (από τη Ν Σελεύκεια) ιεραπόστολο (έγγαμο κληρικό) στην Αφρική π Κων/νο Κοσμίδη, ο οποίος εκτός από τους ανθρώπους, δείχνει αγάπη και για τη φύση, ακόμη και για τα κατοικίδια! «Ενας από τους ιδιαίτερους ρόλους που παίζει η εκκλησία μας στη σημερινή εποχή, στον οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση και ο οικουμενικός μας πατριάρχης κ..κ. Βαρθολομαίος, είναι ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος, η αγάπη για τη φύση. όλα όσα υπάρχουν γύρω μας τόσο όμορφα και αρμονικά είναι το δώρο του Θεού προς εμάς και οφείλουμε ως διαχειριστές του κόσμου να τα διαφυλάξουμε και να τα προστατεύσουμε. η ορθόδοξη εκκλησία.

Με τη γιορτή του Αγιου Μαμαντος προσεύχεται για όλα τα πλάσματα του πλανήτη μας, τα οποία πρέπει να τα σεβόμαστε γιατί δεν είναι δικά μας άλλα δημιουργήματα του πανάγαθου Θεού μας. ακόμη και πέρα στην άλλη άκρη της γης στη μακρινή Αφρική, η ορθοδοξία δίνει το παρόν σε κάθε πτυχή της ζωής και εντυπωσιάζει με τον πλούτο της παραδόσεως της.

Oι εφημερίδες και τα μ.μ.ε. δεν αφήνουν την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη και προβάλλουν συχνά όλα αυτά τα ευλογημένα και όμορφα που γίνονται από τους ιερείς μας εκεί. χαρακτηριστικό παράδειγμα η γιορτή του άγιου μαμαντος στο ντερμπαν της επαρχίας των ζουλου, οπού ο εφημέριος της ελληνορθόδοξης ενορίας π.Κωνσταντίνος Κοσμιδης μετά το πέρας της θείας λειτουργίας πήγε σε παρακείμενο χώρο και ευλόγησε τα κατοικίδια. ήταν μία ωραία κίνηση που έκανε εντύπωση σε όλους ακόμη και τους μη χριστιανούς και γράφτηκαν πολλά ευνοϊκά σχόλια στον τοπικό τύπο». Ετικέτες