Ο εορτασμός μνήμης των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων από τους Ρεθεμνιώτες της Αττικής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και εφέτος την Τετάρτη 28/10/2015 ,στην Αθήνα η μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Γεωργίου, Μανουήλ και Νικολάου , από τα μέλη του ιστορικού Συλλόγου των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», προστατών και εφόρων του συλλόγου.

Με την σκέψη στις περσινές μεγαλειώδεις εκδηλώσεις τιμής και αγάπης προς του Αγίους , όχι ως απλά γλυκιά ανάμνηση αλλά χαραγμένη μέσα στις καρδιές μας , οι Ρεθεμνιώτες της Αττικής καθηκόντως εόρτασαν την μνήμη των Αγίων.
Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου Πευκακίων (Ασκληπιού – Νεάπολη – Αθηνων) ετελέσθη πανηγυρική θεία λειτουργία από τον προϊστάμενο του Ι. Ν. Αιδεσ. Π. Βασίλειο Βολουδάκη συνεπικουρούμενος από τους πέντε ιερείς του Ναού.

Ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Βλατάκης είχε φροντίσει καταλλήλως τον στολισμό των ιερών εικόνων του Ναού καθώς και των ιερών λειψάνων με κόκκινα τριαντάφυλλα , ενώ ο ίδιος μερίμνησε – τακτοποίησε και το κόλλυβο της μνήμης των Αγίων για την τελείωση Αυτών .

Τοποθέτησε στο Δεσποτικό θρόνο την εικόνα των Αγίων Μαρτύρων την οποία πέρσι αγιογράφησε ο κ. Δημήτριος Γιαννιτσόπουλος , συζ. της Ελένης Λιαναντωνάκη του Εμμανουήλ, και την οποία προσέφερε δωρεά στο σύλλογο μας, ώστε να μείνει δια παντός καθώς και την σημαία του συλλόγου που φέρει στο μέσον τους Αγίους.
Εν συνεχεία τελέστηκε αρτοκλασία υπερ υγείας των μελών του συλλόγου , ενώ φλογερό λόγο έβγαλε ο π. Βασίλειος τονίζοντας την εορτή της Αγίας Σκέπης και των ηρώων του σαράντα ,σε συνδυασμό με το μαρτύριο των Αγ. Τεσσάρων Μαρτύρων. Τόνισε την ευλάβεια του προέδρου και των μελών του ιστορικού συλλόγου των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ και ευχήθηκε να βρουν μιμητές και οι νέοι . Προέτρεψε τους Ρεθεμνιώτες να συνεχίσουν να αγαπούν με την ίδια ζέση τους Αγίους , την πατρίδα, την σημαία και να προσπαθήσουν να το μεταλαμπαδεύσουν στους νεώτερους.

Σε όλο το εκκλησίασμα μοιράστηκαν εικόνες των Αγίων ευγενή προσφορά του προέδρου, ενώ στο τέλος μοιράστηκε ο άρτος, το στάρι καθώς και η καθιερωμένη ρακί με ξηρούς καρπούς. Μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενωσης κ. Γεώργιος Μαριδάκης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Αμαριωτών κ. Στέφανος Αντωνακάκης, η πρόεδρος των Νοτίων κ. Ευα Κουβίδου ,ο κ. Μπαγιαρτακης ε.α. αεοπορίας, ο γιατρός κ. Στέφανος Βλατάκης, ο κ. Ιωάν. Καυκαλάς με τη κα Νίτσα , η κα Ευα Μερσηνιά- Καμβύση , η κα Ελ. Μαραγκάκη , ο Τάσος και η Καίτη Παλιεράκη, το ζεύγος Κώστα Γαγάνη, Γιώργου Μαρκάκη, Γιάννη Μαρκάκη, ο Νίκος Γουμενάκης ,κ.ά. ενώ σύσσωμο το Δ.Σ. έδωσε το παρών όπως η Ελ. Σταμαθιουδακη, η Ντίντα Κλειδή, η Ελ. Λιαναντωνάκη, η Ολγα Κουμεντάκη, ο Μιλτιάδης Κλειδής, ο Βασ. Φραγκιαδάκης . Βοήθεια σε όλους μας οι Άγιοι.

4  2015 001.jpg
4  2015 002.jpg
4  2015 003.jpg


Ετικέτες