Ολοκληρωμένη ελληνόφωνη εκπαίδευση στην Ίμβρο μετά από 50 χρόνια σιωπής

Loading...


Τελετή έναρξης της σχολικής περιόδου 2015-16, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 09:00 στ’ Αγρίδια.

Μια νέα σελίδα, γεμάτη χαρά, συγκίνηση, ικανοποίηση, ελπίδα και αισιοδοξία γράφεται στο βιβλίο της Ιμβριακής Ομογένειας με την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του Λυκείου και Γυμνασίου που ακολούθησε αυτή του Δημοτικού το 2013 και έτσι ολοκληρώνεται ο κύκλος της εκπαίδευσης στην Ίμβρο μετά από 50 χρόνια σιωπής, αλλά συγχρόνως και άσβεστης ελπίδας.

Επί πλέον δικαιώνεται και με το καλύτερο τρόπο ο αγώνας, όλων αυτών των ανωνύμων η επωνύμων ανθρώπων και των φορέων, που είτε με τις δωρεές τους είτε με την αγόγγυστη και ανιδιοτελή συμμετοχή τους, αφενός οραματίστηκαν την επανασύσταση και λειτουργία της Ελληνόφωνης εκπαίδευσης στο νησί και αφετέρου ολοκληρώνουν και πραγματώνουν το όνειρο όλων των Ιμβρίων, τόσων αυτών που ζουν μόνιμα στο νησί, όσο και αυτών που ζουν στους τέσσερις ορίζοντες της Οικουμένης.

Καταλυτικός ήταν ο ρόλος των συλλόγων Ιμβρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αποφασιστική, καταλυτική και αναμφίβολα σημαντική η συμβολή των Πολιτικών Αρχών Tουρκίας και Ελλάδος και της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε και ευλόγησε τη μεγαλειώδη αυτή προσπάθεια, η οποία και ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία. Ετικέτες